Žengdama į elektromobilių amžių „Rolls-Royce“ atsinaujino - „Spirit of Ecstasy“  ()

„Rolls-Royce“ automobilių nosį tradiciškai puošia iškili skulptūrėlė, žinoma kaip „Spirit of Ecstasy“. Itin prabangių automobilių gamintojui atsinaujinant atsinaujina ir „Spirit of Ecstasy“, bet ar pastebėsite skirtumą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rolls-Royce“ automobilius „Spirit of Ecstasy“ puošia nuo 20 amžiaus pradžios. Tai - skulptoriaus Charleso Robinsono Sykeso kūrinys, iš pradžių vaizdavęs anglų barono Johno Douglaso-Scotto-Montagu meilę Eleanor Velasco Thornton. Anksčiau kapoto ornamentai buvo labai populiarūs, tačiau saugumo standartai juos beveik visiškai išstūmė. „Rolls-Royce“ išsaugojo savo „Spirit of Ecstasy“ tik vienos gudrybės dėka - skulptūrėlė greitai pasislepia, jei yra užkliudoma, todėl nesužeistų partrenktų pėsčiųjų.

„Rolls-Royce“ dabar žengia į elektromobilių amžių - elektrinis „Spectre EV“ jau yra bandomas. Dabar aiškėja, kad jo ir kitų markės elektromobilių nosis puoš modifikuota „Spirit of Ecstasy“. Ją matote viršuje, o štai kaip atrodė ankstesnė „Spirit of Ecstasy“ versija:

 

Matote skirtumą? Naujoji „Spirit of Ecstasy“ moters figūra yra šiek tiek pritūpusi, o vėjo plaikstoma skraistė yra nukreipta labiau atgal nei į viršų. Sulenkti keliai atrodo išties elegantiškai - atrodo, kad būtent tokią poza moteris stovėtų susidūrusi su vėju. Tačiau, žinoma, tai nebuvo tik kosmetinis sprendimas.

„Rolls-Royce“ modifikavo „Spirit of Ecstasy“ ieškodami šiokio-tokio aerodinaminio pranašumo. Naujoji „Spirit of Ecstasy“ skulptūrėlė yra šiek tiek mažesnė ir aptakesnė. Ar tai turės ženklios reikšmės elektromobilio įveikiamam atstumui? Turbūt ne, bet aerodinamika padeda ir kitaip. Pavyzdžiui, skulptūrėlė gali ilgiau išlikti švari, o aplink ją švilpiantis vėjas bus mažiau girdimas net ir neburzgiant vidaus degimo varikliui.

 

Įprastai simbolių pakeitimai erzina didžiausius markių gerbėjus, bet šis „Spirit of Ecstasy“ pasikeitimas nebus kontroversiškas. Tiesa yra ta, kad nuo 1910 metų „Spirit of Ecstasy“ keitėsi kelis kartus. Vienu metu ji buvo daug didesnė, vėliau - klūpėjo, o galiausiai stipriai susitraukė, kad tilptų slaptame skyrelyje grotelėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()