[Žinios trumpai] Paskelbė, kiek Rusijoje šiuo metu kainuoja automobiliai: rusams šiaušiasi plaukai  ()

Automobilių kainos Rusijoje muša pasaulio rekordus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobilių rinka Rusijoje dėl Vakarų sankcijų išgyvena rekordinį kainų augimą. Netgi vadinamasis rublio stiprėjimas nepadėjo sulėtinti brangimo tempo.

Rusijos analitikai išanalizavo automobilių kainas ir priėjo prie išvados, kad importuoti automobiliai Rusijos Federacijoje yra vieni brangiausių pasaulyje.

„Hyundai Solaris“

Vienas iš populiariausių modelių automobilių rinkoje yra korėjietiškas automobilis „Hyundai Solaris“. Kinijoje už vieną tokį automobilį prašoma 11,1 tūkst. dolerių, JAV – 16,6 tūkst. dolerių, o Rusijos Federacijoje – 24,7 tūkst. dolerių.

„Renault Duster“

Kaip žinia, dėl karo Ukrainoje „Renault“ sustabdė automobilių gamybą Maskvoje. Vietos valdžia greitai pasinaudojo pajėgumais ir nusprendė vėl gaminti „Moskvičių“. Tačiau populiarusis „Renault Duster“ krosoveris gali būti gaminamas Toljačio mieste, nors ir su „Lada“ prekės ženklu.

Tuo pačiu metu aukštos kokybės originalaus automobilio kainos Rusijoje „pramuša stogą“. Jei Rumunijoje jį galima nusipirkti už 15,3 tūkst. eurų, Brazilijoje – už 20,7 tūkst. eurų, tai rusams jis parduodamas už 27,4 tūkst. eurų.

„Nissan Qashqai“

Tarp Rusijos automobilių rinkos lyderių buvo krosoveris „Nissan Qashqai“. Yra dvi versijos – 1,2 litro ir 2 litrų varikliais. JAV ir Vokietijoje tokio automobilio kaina panaši – 23-24,8 tūkst. eurų, tačiau Rusijos Federacijos gyventojai gali jį įsigyti mažiausiai už 39,6 tūkst. eurų.

 

„Mazda CX-5“

Šios markės automobiliai taip pat kol kas nėra gaminami nuo surinkimo linijos Rusijoje, tačiau prekiautojai vis dar parduoda atsargas. JAV krosoveris parduodamas už 26,2 tūkst. dolerių, Vokietijoje – už 29,5 tūkst. eurų, o Rusijoje automobilio kaina siekia 44,9 tūkst. eurų.

„Volkswagen Tiguan“

„Volkswagen Tiguan“ yra populiarus ir tarp rusų, tačiau dėl Rusijos invazijos į Ukrainą vokiečių kompanija sustabdė bendradarbiavimą su agresoriumi. Prekiautojai vis dar parduoda krosoverius, tačiau už nepaprastai dideles kainas. Jei JAV „Volkswagen Tiguan“ parduodamas už 26,4 tūkst. dolerių, o Vokietijoje – už 30,6 tūkst. eurų, tai Rusijos gyventojams jis parduodamas už 57,3 tūkst. eurų.

 

„Toyota RAV4“

Perkamiausias iš japoniškų automobilių yra „Toyota RAV4“, kuris buvo gaminamas gamykloje Sankt Peterburge, tačiau dabar įmonė patiria „sunkumus dėl logistikos problemų“. Rinkoje vis dar parduodami krosoveriai su 2 ir 2,5 litro varikliais, tačiau jie yra brangesni nei užsienyje. Pavyzdžiui, JAV „Toyota RAV4“ galima nusipirkti už 26,9 tūkst. dolerių, Belgijoje ar Vokietijoje – per 36–37,7 tūkst. eurų, o Rusijoje jis parduodamas už 45,3 tūkst. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(2)
(25)

Komentarai ()