Ne vietoje pastatytų automobilių ratai Kaune nebebus blokuojami  (18)

Pasenusi vairuotojų bausmė - blokuoti mašinos ratus, jei ją vairuotojas pastatė mokamoje automobilių stovėjimo vietoje, bet už tai nesumokėjo, - keičiama prevencine priemone. Vietoj ratų blokatoriaus bus naudojamas prie automobilio priekinio stiklo klijuojamas informacinis pranešimas apie įvykdytą pažeidimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokį pranešimą gavęs vairuotojas turės galimybę ne tą pačią minutę, o per tris dienas išspręsti problemą. Prevencinės programos esmė - ne baudimas, o sąmoningumo skatinimas. Pirmiausia vairuotojui bus pasiūlyta įsigyti vienkartinį bilietą arba elektroninę automobilio stovėjimo kortelę.

Dabar vyksta naujos prevencinės sistemos tobulinimo ir derinimo darbai, tačiau neabejojama, kad ši sistema jau greitai įveiks senąjį, visomis prasmėmis nepigų ratų blokavimo būdą. Kol kas, pereinamuoju laikotarpiu, kai kuriose Kauno gatvėse ratai vis dar bus blokuojami.

Jei pažeidėjas per tris dienas neatvyks į UAB "Automobilių stovėjimo aikštelės" kontrolės tarnybą, visi dokumentai, taip pat ir fotografijos, įrodančios vairuotojo įvykdytą kelių eismo taisyklių pažeidimą, bus pateikti Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybai. Ji ir nuspręs, ar vairuotojas bus baudžiamas administracine bauda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Valstiečių laikraštis
Valstiečių laikraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: