[ŽT] Kiek kartų galima užvirti vandenį nepakenkiant sveikatai  (7)

Vanduo yra gyvybiškai svarbus žmogui, todėl svarbu žinoti, kaip jį tinkamai naudoti.

Vienas iš vandens dezinfekavimo būdų yra virinimas, tačiau ar galima kelis kartus užvirti vandenį nepakenkiant sveikatai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijomis, vanduo turi virti bent minutę, kad sunaikintų visus įmanomus mikroorganizmus. Tačiau pakartotinai verdant vandenį gali sumažėti deguonies kiekis ir padidėti mineralinių druskų koncentracija, o tai gali neigiamai paveikti žmonių sveikatą.

Pavyzdžiui, pakartotinai virinant vandenį gali padidėti nitratų susidarymas, o tai gali sukelti galvos skausmą, pykinimą ir vėmimą. Be to, pakartotinis vandens virinimas gali prisidėti prie kietų druskos nuosėdų formavimosi, kurios gali sugadinti indus ir prietaisus. Taip pat pakartotinis vandens virinimas gali sugadinti jo aromatą.

Todėl specialistai pataria vandenį virti ne daugiau kaip vieną kartą ir laikyti ne ilgiau kaip 24 valandas uždarame inde. Jei norite pakartotinai panaudoti vandens likučius, geriausia įpilti šviežio vandens ir užvirinti. Tokiu būdu galite išlaikyti vandens kokybę ir apsaugoti savo sveikatą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(14)
(16)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: