[ŽT] Ką daryti, jei į stiklinę su gėrimu įkrito musė? Mokslininkai pateikė netikėtą atsakymą  (3)

Ar kada susimąstėte, kas nutiktų, jei išgertumėte gėrimo, kuriame anksčiau buvo musė? Kokios yra tokio poelgio pasekmės organizmui?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas atsitiks, jei išgersite vandens ar vyno, kuriame buvo įkritus musė: mokslininkai pateikė netikėtą atsakymą. Musės ant savo kūno gali pernešti įvairių bakterijų, tokių kaip E. coli, salmonelės ar listerijos. Naujame tyrime mokslininkai teigė, kad pavojinga gerti gėrimą, kuriame plaukiojo musė, rašo „Science Alert“.

Pavyzdžiui, vaisinės muselės (Drosophila rūšys) vartoja maistą, kuris yra gendantis. Jei toks vabzdys praskristų pro šiukšliadėžes, kanalizaciją ar gendantį maistą, jis galėtų užsikrėsti pavojingesnėmis bakterijomis ar parazitais. Nesunku įsivaizduoti, kad įkritus į gėrimą dalis musės kūno „nešvarumų“ pateks į vandenį/kavą/arbatą ir pan.

Užsikrėtimo rizika taip pat padidėja, jei vanduo kurį laiką buvo kambario temperatūros ir nebuvo virtas. Tokiu atveju geriau nerizikuoti savo sveikata ir tokį vandenį išpilti. Musė į gėrimą gali pridėti E. coli, Listeria, Shigella ir Salmonella, perspėja mokslininkai. Bet kuri iš šių bakterijų sveikiems žmonėms gali sukelti rimtą infekciją, o pati musė gali tapti mirtinų mikrobų šaltiniu.

 

Beje, vyno ar kito alkoholinio gėrimo išpilti neverta: alkoholis stabdo mikrobų augimą. 

Todėl jei norite būti tikri, kad jūsų gėrimas yra saugus, pasirūpinkite, kad musės neskraidytų. virtuvėje ir netupėtų ant maisto ar indų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(19)
(8)
(11)

Komentarai (3)