Nustatė, kaip ilgai koronavirusai išlieka ant paviršių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Berserkas 2020-02-13 13:29
Vienur rašo ir savaite gali, kitur rašo, kad tik pora valandų. Tai klausimas kurie čia teisus.
NekenciuReklamos 2020-02-14 16:31
periodas, kurio metu "sergantieji" platina ncov virusa, be fiziniu simptomu yra apie 5-7dienas, bet kiti tyrimai rodo iki 24dienu, kas is tikro ir atitinka pastarajy varianta, nes jeigu apie 7dienas virusas "laukia" ant pavirsiu + 7 dienas dauginasi "nesiotojo" organizme = gaunam 14 - 20dienu ir zmones tada nebesupranta kur jy pasigavo... Beje, R0 pakeltas iki 4-6 tasku...zdz, bus pasauline pandemija.
menten 2020-02-15 19:06
Šiuo metu daug kur teigiama, kad inkubacinis periodas ~ 2-14 d., bet dažniausiai ~ 5 d. Pranešimas apie 24 dienas yra labiau išimtis, pavyzdžiui, pasiutligės atveju IP gali būti iki 19 metų, bet tikrai ne kiekvienam.
Berserkas 2020-02-15 19:09
Kinai sako, kad 5-7 dienas, bet europiečių mokslininkai sako, kad dažniausiai jau po poros dienų simptomai pasirodo. Šiaip dėl to viruso tai tiek kinų, tiek vakariečių mokslininkų pasakymai skiriasi. Va, kinai purškia chemikalus gatvėse, kad "išvalytu gatves" nuo viruso, bet vakariečių moksliniai sako, kad realiai purškia tik tam, kad nuraminti žmones, nes virusas labai trumpai tesilaiko ant paviršių. Ir svarbiau valyti duris ir pnš kur žmonės pastoviai liečia negu gatves, pastatų laukines sienas ir pnš. Šiaip aš nepasitikiu kinais, turint omenyje, kad kaip jie keistai skaičiuoja užsikrėtusius, gaudo vietinius kurie skleidžia daugiau nei reikia apie virusą ar šiaip gydytojai kurie daugiau pašneka. Nekalbu apie konspiracijos teorijas. Jog nebendradarbiauja su vakariečių mokslininkais. Sako, kad va, susitvarkom su viskuom, bet visas pasaulis mato kaip susitvarko jie.
Berserkas 2020-02-15 19:26
Be to virš 1000 kinų gydytojų yra užsikrėtusių, bet iš jų tik pora mirė. Jie skaičiuoja tik tuos užsikrėtusius kurie neturi simptomus. Todel mirtingumas realiai daug mažesnis procentaliai, tačiau paplitimas realiai yra daug daug didesnis. Spėju mažiausiai kokie 300 000, galbūt net dar daugiau. Jau vien tai, kad miestus uždarinėjo pačioje pradžioje jau reiškė, kad suprato jog paplitimas yra pakankamai didelis, tiesiog daug laiko užtrunka, kad būtų patikrinti ir į duomenų bazę įrašytas naujas sergantysis. Nes 80% mirusių yra virš 60m. amžiaus. Ir dauguma ir taip spėju ligoti. Be to daug kas galbūt net nežino, kad yra užsikrėte, nes simptomų neturi.
menten 2020-02-15 19:52
Normalu, kad mirštamumas didesnis tarp vyresnio amžiaus, nes jie dažniau serga lėtinėmis ligomis. Nors būna išimčių (gripas), bet šis virusas visiškai naujas ir žmonių imuninė sistema tokio dar "nežinojo".