[Žinios trumpai] Turkija uždarė Bosforo sąsiaurį: kas vyksta?  ()

Rugsėjo 28 d. Turkija laikinai uždarė laivybą Bosforo sąsiauryje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietos žiniasklaida praneša, kad priežastis buvo su Panamos vėliava plaukiojančio 190 metrų ilgio laivo „Viva Eclipse“, kuris plaukė į Rusiją, gedimas. Laivo kapitonas pranešė apie valdymo sistemos sutrikimą.

Pakrančių apsauga pažymi, kad „Viva Eclipse“ sugedo visai šalia sąsiaurio. Departamento duomenimis, krovininis birių krovinių laivas buvo tuščias. Jam padėti buvo išsiųsti du vilkikai.

Tokios problemos išsprendžiamos labai greitai, tačiau dabar į Bosforo sąsiaurį žiūrima kitaip. Juo turi plaukti laivai su Ukrainos grūdais. Be to, anksčiau pranešta, kad dėl karinės technikos ir amunicijos atsargų išeikvojimo Rusija pradėjo naudoti komercinius laivus ginklams gabenti, ypač per Bosforo sąsiaurį. Ukraina pareikalavo, kad sąsiaurį kontroliuojanti Turkija sustabdytų Rusijos laivus su ginklais, skirtais remti okupacines pajėgas šalies pietuose.

 

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos duomenimis, rugpjūtį Bosforo sąsiauriu praplaukė laivas „Sparta II“ su priešlėktuvinių raketų sistema S-300. Turkija atsakė, kad pagal tarptautinę teisę ji neturi teisės kištis į komercinių laivų keliones.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(18)
(6)

Komentarai ()