„Rusijai bus skirta milijardinė bauda“ - skelbia apie naują grėsmę Maskvai  ()

Masinis naftos išsiliejimas iš senų tanklaivių sukeltų ekologinę katastrofą ir milžiniškas baudas Kremliui, kurių grąžinimas užtruktų dešimtmečius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-03 „Rusijai bus skirta milijardinė bauda“ - skelbia apie naują grėsmę Maskvai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visiškos ekologinės katastrofos, kurią sukeltų naftos išsiliejimas iš senų Rusijos tanklaivių, rizika yra didelė ir kelia realią grėsmę. Rusai naftai gabenti naudoja „šešėlinį laivyną“, kurį sudaro pasenę ir probleminiai tanklaiviai, turintys draudimo problemų, dėl ko galiausiai gali įvykti naftos išsiliejimas, po kurio Rusijai teks sumokėti daugiamilijardines baudas, kurias Maskva turės grąžinti dešimtmečiais.

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašė Rusijos ekonomikos analitikas ir tinklaraštininkas Anatolijus Nesmianas.

„Naftos tanklaivis – tai pats tikriausias „darbinis arklys“, kuriuo važinėjama sunkiai ir greitai, o po 15 metų labai negailestingos eksploatacijos jis tampa per daug rizikingas, draudikai padidina tarifus, todėl tokie laivai ilgiau negyvena“, - sakė jis.

Nusidėvėję tanklaiviai, kuriais šiandien gabenama rusiška nafta, yra visiškas atitikmuo beveik nusidėvėjusiems lėktuvams, atiduodamiems „numirti“ Afrikos rinkoje.

„Vienintelis dalykas – jei lėktuvas sudūžta, aukomis tampa vienas ar du šimtas afrikiečių – keleiviai ir tie, į kuriuos atsitrenkia krentantis lėktuvas. Su tanklaiviu istorija gali būti daug blogesnė: keli šimtai tūkstančių barelių naftos išsilietų šimtuose, o gal ir tūkstančiuose kvadratinių kilometrų vandenyno paviršiaus. Dabartiniam Kremliui, žinoma, pasekmės nerūpi, tačiau Rusijai teks sumokėti baudas, kurias grąžinti prireiks ištisų kartų. Jūrų teisė yra labai rimtas dalykas, su ja neverta žaisti“, - pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(2)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: