Dar vienas smūgis Rusijos galybei: skelbiama, kas nutiko vieninteliam branduoliniam kreiseriui  (2)

Vienintelis sunkusis Rusijos karinio jūrų laivyno branduolinis kreiseris bus išsiųstas į metalo laužą, o dalis įgulos prisijungs prie modernizuojamo laivo „Admiral Nakhimov“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienintelis sunkusis branduolinių raketų kreiseris „Petro Velikiy“ gali būti pašalintas iš Rusijos karinio jūrų laivyno kovinės sudėties. Kaip balandžio 20 d. pranešė agentūra TASS, remdamasi savo šaltiniais kariniame jūrų laivyne, rusai atsisakė idėjos remontuoti ir modernizuoti senąjį kreiserį, nes tai pasirodė per brangu.

„Šiuo metu sprendžiamas „Petro Velikiy“ išvedimo iš Karinių jūrų pajėgų kovinio laivyno klausimas. Panašu, kad tokio pat tipo priešlėktuvinės priešraketinės gynybos sistemos „Admiral Nakhimov“ remonto ir modernizavimo patirtis parodė, jog tai labai brangu“, – šaltinį citavo žurnalistai.

Taip pat pranešama, kad nors oficialaus patvirtinimo tam nėra, žinoma, kad dalis kreiserio „Petro Velikiy“ personalo jau perkelta į laivo „Admiral Nakhimov“ įgulą.

„Dalis laivo „Petro Velikiy“ jūreivių jau persikėlė į „Admiral Nakhimov“ laivą, kad sudarytų naują įgulą. Jie jau pradėjo studijuoti ir aptarnauti modernizuoto laivo naujus ginklus ir įrangą“, – rašoma leidinyje.

Atvirais duomenimis, „Admirolo Nakhimovo“ įguloje buvo 744 žmonės, įskaitant karininkus, jūreivius ir raketų aptarnavimo personalą. Tačiau modernizavus daugybę ginklų sistemų ir įrangos, įgula bus šiek tiek sumažinta.

Rusijos Federacijos šiaurinio laivyno flagmanas raketinis kreiseris „Petro Velikiy“ šių metų balandžio 18 dieną šventė 25 metų jubiliejų. Propaganda priversta pripažinti, kad šios klasės laivai yra pasenę ir negali efektyviai pasirodyti mūšio lauke. Tai patvirtina pernai per karo veiksmus prie Ukrainos krantų nuskendusio Juodosios jūros laivyno flagmano kreiserio „Moskva“ likimas.

 

Taip pat pranešama, kad kreiserį išsiuntus į metalo laužą, „Petro Velikiy“ pavadinimas bus perduotas projekto „Borei-A“ strateginiam branduoliniam povandeniniam raketnešiui, kurį planuojama pradėti eksploatuoti 2024 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(2)
(14)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: