Atvips žandikaulis! Didžiausias pasaulyje laineris „Icon of the Seas“ pirmą kartą išplaukė į atvirą jūrą (Video)  ()

Didžiulis 20 denių kruizinis laineris pirmuosius keleivius įlaipins tik 2024 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausias pasaulyje kruizinis laivas „Icon of the Seas“ pirmą kartą išplaukė į atvirą jūrą prieš pirmojo reiso debiutą 2024 m. „Royal Caribbean“ laivas nukeliavo šimtus kilometrų, kol grįžo į „Meyer Turku“ laivų statyklą Suomijoje. Apie tai rašo CNN.

Laivas įspūdingo dydžio: jo ilgis – 365 metrai, jis sveria 250 800 bruto tonų ir gali plukdyti iki 7 600 keleivių. Tiesą sakant, tai tikras plūduriuojantis miestas.

Juk jo viršutinius denius puošia vandens čiuožyklų labirintas, pakabinamas baseinas ir didžiulis stiklinis kupolas su kriokliu.

„Jūrų ikona“, priklausanti „Royal Caribbean“, vis dar statoma Suomijos laivų statykloje. O pirmieji keleiviai bus priimti tik kitais metais. Laivas debiutuos Majamyje ir 2024 m. vykdys septynių dienų Karibų jūros kruizus.

„Royal Caribbean“ duomenimis, bandymuose jūroje dalyvavo daugiau nei 2000 darbuotojų, keturi vilkikai, sveriantys nuo 37 iki 67 tonų.

 

Pažymima, kad bandymų metu buvo tikrinamas visas laivas: nuo pagrindinių variklių ir korpuso iki laivo stabdžių sistemos, vairavimo ir triukšmo lygio. Ir rezultatai buvo „puikūs“.

Naujasias laivo konstrukcijos atnaujinimas – statoma „įgulos zona“. Erdvė, išsidėsčiusi keturiuose deniuose, yra skirta 2350 įgulos narių.

„Jūrų ikona“ didžiausio pasaulyje kruizinio laivo titulą perėmė iš kito „Royal Caribbean“ laivo „Wonder of the Seas“, kuris yra kiek mažesnis: jo ilgis – 362 metrai, o bruto – 236 857 tonos.

Iš viso laive yra 2805 kajutės. Bilietai į pirmąsias keliones „Jūros ikona“ buvo pradėti pardavinėti 2022 m., Tada jie kainavo nuo 1537 USD, o dabar kaina padidėjo dar 500 USD.

 

Didžiausiame laineryje yra didžiausias vandens parkas jūroje, kuriame yra šešios „rekordinės“ čiuožyklos kiekvienam skoniui.

„Icon of the Seas“ taip pat pristatys pirmąjį tokio tipo barą baseine „Swim & Tonic“ ir „Royal Bay Pool“, vadinamą „didžiausiu laive esančiu baseinu“.

Keleiviai galės naudotis pakabinamu bekraščiu baseinu, apsuptu sūkurine vonia su vaizdu į vandenyną.

Nors „Icon of the Seas“ yra didžiausias kruizinis laivas pasaulyje, jis jau sulaukė kritikos dėl savo pertekliaus ir išvaizdos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(7)
(16)

Komentarai ()