Įsigalioja draudimas plaukioti vidaus degimo variklius turinčiais laivais  (1)

Aplinkos ministerija primena, kad nuo kovo 16 d. iki kovo 31 d. visuose vandens telkiniuose draudžiama plaukioti laivais su vidaus degimo varikliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie reikalavimai netaikomi vidaus vandenų keliuose, taip pat vykdant gelbėjimo darbus, aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę, mokslinius tyrimus, verslinei ir mėgėjų žvejybai Kuršių mariose.

Kai kuriuose vandens telkiniuose nustatyti papildomi ribojimai plaukioti tam tikromis savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis. Su šiais ribojimais galima susipažinti čia.

[Mažiausia kaina] Būtinas daiktas turintiems įvairaus tipo baseiną - puikus robotas palaikys maksimalią švarą (Video, „KOSGHO“)
2572 1

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Paskutiniai vienetai

Belaidis robotas tinka įvairaus dydžio ir formos baseinams

Išsamiau

Žuvų neršto ir paukščių perėjimo laikotarpiu, iki birželio 21 d., taikomi griežtesni reikalavimai plaukiojimui, su kuriais galimas susipažinti čia.  

Motorinių plaukiojimo priemonių poveikio aplinkai tyrimai parodė, kad neatsakingas jų naudojimas gali daryti didelę žalą vandens ekosistemoms. Didžiausia žala padaroma pavasarį – žuvų neršto ir paukščių perėjimo metu. Motorinių valčių keliamas triukšmas baido žuvis ir paukščius jų veisimosi vietose, kyla grėsmė sunaikinti žuvų nerštavietes ir lervutes, iš lizdų gali iškristi paukščių kiaušiniai, pabaidyti paukščių jaunikliai gali pasimesti nuo tėvų.

 

Aplinkos ministerija atkreipia dėmesį, kad savaeigių plaukiojimo priemonių nuleidimas į vandens telkinį arba iškėlimas iš jo naudojant autotransporto priemones galimas tik tam tikslui įrengtose vietose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(20)
(6)
(14)

Komentarai (1)