Rusiški ginklai turi rimtų prolemų: skelbiama, kas įvyko Indijoje  ()

Indija sustabdė derybas dėl Rusijos sraigtasparnių ir orlaivių po to, kai jie kovos sąlygomis Ukrainoje parodė žemą efektyvumą ir didelį pažeidžiamumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indija spėjo laiku atsižvelgti į reikšmingus Rusijos Federacijos sraigtasparnių ir lėktuvų, kurie buvo naudojami realiomis kovinėmis sąlygomis, trūkumus ir nusprendė neskubėti su sutartimi. Pastaraisiais metais Delis pateikė 20% „Rosoboronexport" užsakymų, tačiau dabar „Ka-226T" sandorio likimas yra nežinioje.

Be to, buvo sustabdytas tarpvyriausybinis susitarimas dėl 200 sraigtasparnių, kurių vertė 1 milijardas dolerių, įsigijimo ir sandoris dėl naikintuvų Su-30MKI pirkimo. Kremlius bandė gelbėtis ir pasiūlė Indijai 1,4 milijardo dolerių vertės orlaivių komplektų gamybai jos teritorijoje, tačiau šis pasiūlymas Delio nesudomino. Paklausos mažėjimo priežastis yra ta, kad Rusijos ginklai šiuolaikiniame kare pasirodė esantys neveiksmingi. Mažai tikėtina, kad artimiausiu metu Rusijos tiekėjams pavyks atgauti stambių klientų pasitikėjimą.  

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5923 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Visa tai skatina mus dar kartą paklausti Kremliaus: ar „operacija" vyksta tiksliai pagal planą? Ir atsakyti nereikia. Tai retorinis klausimas, ir taip viskas visiems aišku", - su ironija sakė buvęs liaudies deputatas Borislavas Bereza.

Rusijos tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas mano, kad Indijos sprendimas - Rusijos ginklų efektyvumo įvertinimas „specialiosios operacijos" metu.

 

Ir esmė čia ne tik technikoje, bet ir specialistų, kurie ją valdys, rengime. Tikriausiai Indijai kilo abejonių dėl pilotų ruošimo kokybės ir įrangos valdymo lygio. „Tai vėlgi kelia klausimą: ar mums reikia įrangos, kuria pats gamintojas nelabai moka naudotis? Tačiau rusams dar yra Afrikos rinka, nors ir problemiška ten ką nors parduoti už tikrus pinigus, bet jie bet ką pasiims į kreditą. O tada skola, žinoma, bus nurašyta", – mano tinklaraštininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(1)
(57)

Komentarai ()