Be analogų. Rusai paleido „stebuklingą sraigtasparnį“ - po 6 mėnesių jis nustojo kristi  ()

Mažai tikėtina, kad įrenginys bus gaminamas masiškai: sraigtasparnis buvo sukurtas naudojant svetimus komponentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvoje vykstančioje parodoje „HeliRussia-2023“ koncerno „Russian Helicopters“ atstovai paskelbė sėkmingai išbandę nepilotuojamą orlaivį BAS 200, praneša „Defense Mirror“. Šį kartą sraigtasparnis buvo paleistas už 80 km nuo valdymo centro.

Kūrėjai teigia, kad „skrydžio metu prietaisas demonstravo didelį stabilumą ir pateiktų manevrų tikslumą“. Tačiau dar sausį vienas iš „Izvestija“ leidinio šaltinių teigė, kad kūrėjai žiemos bandymų metu sulaužė vieną egzempliorių ir po to bijojo atlikti bandomuosius skrydžius.

Be to, šaltiniui kilo didelių abejonių dėl galimybės ateityje masiškai gaminti BAS 200. Faktas yra tas, kad sraigtasparnis buvo sukurtas prieš Rusijos puolimą Ukrainoje ir beveik vien susideda iš vakarietiškų komponentų. Šiandieninėmis sankcijų sąlygomis mažai tikėtina, kad šis autonominis sraigtasparnis, kurį planuota naudoti kroviniams gabenti į atokias vietoves, bus pastatytas ant surinkimo linijos.

 

BAS 200 didžiausias kilimo svoris yra 200 kg, o greitis gali siekti iki 160 km/val. Jis gali gabenti iki 50 kg naudingą krovinį ir skristi iki 4 valandų iki 4 km aukštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(6)
(-2)

Komentarai ()