„Pakeis žmones kare.“ Mokslininkai sukūrė dar neregėtą DI droną. Galimybės atima žadą  ()

Kūrėjai mano, kad sistema atliks sunkų dronų operatorių, kurie po ilgų pamainų praranda koncentraciją, darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Australijos kompanija „Athena AI“ išbandė savo naujovišką dirbtinį intelektą bepiločiams orlaiviams, kuris karo metu gali pakeisti bepiločių orlaivių operatorius. Tai liepos 4 d. pranešė leidinys „New Scientist“.

Išsamūs ekspertų atliktų tyrimų rezultatai dar nėra prieinami masėms. Tačiau „Athena AI“ jau dabar sako, kad DI sistema aprūpinti dronai su užduotimis susidoros daug geriau nei žmogus. Visų pirma tai taikoma tiems orlaiviams, kurie nustato taikinio koordinates ir stebi reljefą karo veiksmų metu.

„Dirbtinis intelektas padės bepiločių orlaivių operatoriams, kurie praranda dėmesį po kelių valandų srautinio vaizdo transliavimo. Jis už juos atliks didžiąją dalį sunkaus darbo“, - sakė prie šio projekto dirbantis bendrovės darbuotojas Stevenas Bornsteinas.

Anot jo, dirbtinio intelekto sistema aprūpinti dronai galės:

  •      ieškoti objektų ant žemės;
  •      identifikuoti rastus objektus;
  •      nustatyti taikinių geografinę vietą;
  •      patikrinti, ar taikinys yra smūgiui prieinamoje zonoje;
  •      įvertinti smūgio žalos laipsnį.

 

Nors dirbtinis intelektas dar nebuvo naudojamas kovose, „Athena“ bendradarbiauja su JAV įmone „Red Cat“, tiekiančia dronus JAV kariuomenei, siekdama pristatyti savo technologiją Amerikos  kariuomenei. Beje, būtent ši kompanija artimiausiu metu Ukrainos kariuomenei tieks 200 bepiločių orlaivių. Tai nėra „protingi“ įrenginiai. Tačiau laikui bėgant jie gali būti atnaujinami, kad būtų galima naudoti dirbtinio intelekto sistemą, su kuria dirba „Athena AI“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()