Slaptas JAV kosminis lėktuvas leidžiasi į naują paslaptingą skrydį. Kas žinoma  ()

Kaip visada, X-37B lėktuvo misija yra įslaptinta, tačiau vis dar yra informacijos apie naują skrydį į kosmosą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paslapties šydu pridengtas kosminis lėktuvas X-37B į kosmosą išskris septintosios misijos metu šių metų gruodžio 7 d. Skirtingai nuo ankstesnių skrydžių, jį į orbitą iškels „SpaceX“ kompanijos nešėja „Falcon Heavy“. Kas žinoma apie naująją misiją, taip pat koks tai slaptas lėktuvas, rašo „Space“.

Naujoji, septintoji iš eilės, slapta misija į kosmosą buvo pavadinta USSF-52.

Šis „Boeing“ sukurtas lėktuvas pirmą kartą buvo paleistas į kosmosą 2010 m. Pirmuosius keturis paleidimus į orbitą atliko nešančiosios raketos „Atlas V“, kitus du – „SpaceX“ nešančiosios raketos „Falcon 9“. Kodėl naujam skrydžiui buvo pasirinkta nauja raketa, nežinoma. Ekspertai teigia, kad tai gali būti dėl X-37B kosminio lėktuvo konstrukcijos pokyčių, taip pat dėl ​​to, kad jis gabena didesnį naudingąjį krovinį.

Apie šią misiją, kaip ir apie ankstesnes, informacijos beveik nėra, nes JAV kosmoso pajėgos nepraneša daug detalių apie tokius skrydžius. Taip pat niekada nežinoma, kuria orbita skrenda lėktuvas ir kiek laiko jis bus erdvėje. Dažnai žinoma tik apie paleidimo datą ir grįžimo į Žemę faktą pasibaigus misijai.

 

JAV kosminių pajėgų pareigūnai tik pasakė, kad slaptasis lėktuvas skris ta pačia orbita kaip ir anksčiau ir vėl bus naudojamas kaip naujų eksperimentinių technologijų bandymų aikštelė. Taip pat žinoma, kad pagal skrydžio rezultatus Amerikos kariuomenė turėtų gauti daugiau duomenų apie kosmoso aplinką, taip pat apie plačiajai visuomenei nežinomų technologijų veikimą. Neabejotinai žinoma, kad lėktuve X-37B bus atliktas NASA užsakymu atliktas eksperimentas, kurio metu bus tiriamas kosminės spinduliuotės poveikis įvairių augalų sėkloms.

 

Taip pat žinoma, kad ši misija bus ilga, tačiau kiek laiko tai užtruks, kaip visada, nepranešama. Pavyzdžiui, šeštoji kosminio lėktuvo X-37B misija baigėsi pernai lapkričio 12 dieną nusileidus Žemėje. Jo trukmė buvo 908 dienos ir tai buvo ilgiausias lėktuvo X-37B skrydis į kosmosą, prasidėjęs 2020 m. gegužės 17 d.

Penktojo skrydžio į kosmosą metu šis lėktuvas orbitoje praleido 780 dienų, per ketvirtąjį – 718 dienų, per trečiąjį – 674 dienas, per antrąjį – 468 dienas, o debiutinis skrydis, prasidėjęs ir pasibaigęs 2010 m., truko 224 dienas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()