[ŽT] Pernelyg arti. „Nepaisė daugybės įspėjimų.“ Kas priartėjo prie amerikiečių lėktuvnešio?  ()

„Dwight Eisenhower“ patruliuoja teritorijoje, kad užtikrintų laivybos laisvę pagrindiniais tarptautiniais vandens keliais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-29 [ŽT] Pernelyg arti. „Nepaisė daugybės įspėjimų.“ Kas priartėjo prie amerikiečių lėktuvnešio?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV pastebėjo Iranui priklausantį bepilotį orlaivį netoli jo lėktuvnešio Persijos įlankoje. „Fox News“ apie tai pranešė remdamasi amerikiečių pareigūnu.

Anot jo, Irano dronas Persijos įlankoje skrido pernelyg arti lėktuvnešio „Dwight Eisenhower“. Kaip pažymi šaltinis, dronas nepaisė daugybės įspėjimų. JAV kariuomenė šį incidentą laiko nesaugiu.

Anksčiau Irano agentūra „Fars“ pranešė, kad Islamo Respublikos karinis jūrų laivynas, naudodamas įvairias žvalgybos sistemas, stebėjo į Persijos įlankos vandenis įplaukusi JAV karinio jūrų laivyno lėktuvnešį „Dwight Eisenhower“. Agentūra, remdamasi kariuomenės vadovybės ir aukšto rango Irano pareigūnų pareiškimais, pažymi, kad amerikiečių lėktuvnešių grupės buvimas „kelia įtampą ir netikrumą regione“.

 

JAV centrinė vadovybė (CENTCOM) pranešė, kad USS „Dwight Eisenhower“ perplaukė Hormūzo sąsiaurį ir lapkričio 26 d. įplaukė į Persijos įlankos vandenis. Kaip minėta, „Dwight Eisenhower“ patruliuoja teritorijoje, kad užtikrintų laivybos laisvę pagrindiniais tarptautiniais vandens keliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(7)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: