Didžiausias pasaulyje. Kuriamas didesnis lėktuvas nei An-225 „Mrija“ (Foto)  (1)

Amerikiečių startuolis „Radia“ planuoja sukurti didžiausią pasaulyje lėktuvą „WindRunner“, skirtą itin didelėms vėjo turbinų mentėms gabenti gilyn į žemyną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „The US Sun“.

Naujasis lėktuvas skirtas gabenti itin dideles vėjo jėgainių mentes.

„Radia WindRunner“ ilgis viršys 108 m, kad vėjo turbinos mentės tilptų krovinių skyriaus viduje. Tai 24 metrais daugiau nei Ukrainos lėktuvo An-225 „Mrija“ ilgis. Iki sunaikinimo tai buvo didžiausias pasaulyje krovininis lėktuvas.

Tačiau „WindRunner“ sparnų plotis nėra toks įspūdingas, ypač turint omenyje lėktuvo ilgį – tik 80 m („Stratolaunch“, dar žinomo kaip „Roc“ – 117 m, „Hughes H-4 Hercules“ – 98 m, „Mrija“ – 88 m). Planuojamas „Radia WindRunner“ kreiserinis greitis – 715 km/val., maksimali apkrova – 72 tonos.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ drėgmės ir temperatūros matuokliai, monitoriaus šviesų juostos, kėlikliai, įrankiai ir kt. (Video)
3540 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

2) „BlitzWolf BW-CML2 Air“ - monitoriaus šviesos juosta

3) „iMars“ - 3 tonų kėliklis su trimis oro pagalvėmis

4) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams

5) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, su 2 baterijomis

6) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, be baterijų

Išsamiau

„Radia“ specialistų teigimu, itin didelių jūrinių vėjo turbinų menčių transportavimas bus labai populiarus dėl didelio šių turbinų efektyvumo, palyginti su įprastomis, statomomis sausumoje. Bet traukiniais ir sunkvežimiais sausuma tokių didelių menčių pervežti tiesiog neįmanoma. „Radia WindRunner“ turėtų išspręsti šią problemą, leisdamas statyti itin dideles jūrines vėjo jėgaines priekalnėse, dykumose ir pusiau dykumose.

 
 

 

 

„WindRunner“ galės gabenti iki 104 m ilgio mentes. Šiuo metu tipiškas itin didelių turbinų menčių dydis yra apie 70 m, nors Kinija jau stato vėjo elektrinę, kurios mentės yra 131 m. „Radia“ planuoja pradėti eksploatuoti „WindRunner“ 2027 metais.

Jei atrodo, kad didelio krovininio lėktuvo kūrimas tik vienam kroviniui yra neprotingas, reikia atminti, kad visi itin dideli lėktuvai buvo sukurti tik vienai užduočiai. An-225 „Mrija“ – gabenti daugkartinį erdvėlaivį „Buran“, „Stratolaunch“ – vykdyti kosminius paleidimus iš oro, „Hughes H-4 Hercules“ – patenkinti Howardo Hugheso ego.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(1)
(37)

Komentarai (1)