Elitinis klubas pildosi! Sėkmingai išbandytas naujausias kosminis lėktuvas (Foto, Video)  ()

JAV ir Kinija turi veikiančius kosminius lėktuvus, tačiau netrukus prie elitinio klubo prisijungs ir Indija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indija žengė didelį žingsnį į priekį kurdama daugkartinio naudojimo kosminį lėktuvą, rašo „Space“.

Indijos kosmoso tyrimų organizacija (ISRO) kovo 22 dieną sėkmingai atliko antrąjį „Pushpak“ kosminio lėktuvo prototipo bandymą, kurio metu mokslininkai išbandė transporto priemonės gebėjimą sėkmingai nusileisti ant kilimo ir tūpimo tako.

6,5 metro ilgio kosminio lėktuvo prototipas buvo paleistas iš Indijos oro pajėgų sraigtasparnio „Chinook“ 4,5 kilometro aukštyje, po kurio orlaivis sėkmingai nusileido ant kilimo ir tūpimo tako, esančio už 4 km nuo paleidimo vietos. Prototipas išbandė stabdžių parašiutą, važiuoklės stabdžius ir priekinio rato valdymo sistemą.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 52€ už akumuliatorinį 21V pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
4979

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

 

Šis bandomasis skrydis buvo praėjusiais metais atliktų bandymų tąsa. Tačiau šį kartą „Pushpak“ atliko sudėtingesnius manevrus, įskaitant kurso koregavimą, taip pat nusileidimą ant kilimo ir tūpimo tako visiškai autonominiu režimu.

Remiantis ISRO leidimu, bandymo metu mokslininkai išbandė įvairias technologijas, kurios yra labai svarbios greitam autonominiam kosminio lėktuvo nusileidimui. Prototipe panaudotas lėktuvo korpusas ir visos skrydžio sistemos iš pirmojo bandymo, taip pademonstruojant jų pakartotinį panaudojimą.

 

ISRO teigė, kad pakartotinis sėkmingas kosminio lėktuvo bandymas parodė, kad mokslininkai gali efektyviai pritaikyti naujas manevravimo, tūpimo ir galios valdymo technologijas paskutiniame skrydžio etape visiškai autonominiu režimu.

Indija pradėjo kurti kosminį lėktuvą 2019 m. Mokslininkai planuoja padidinti transporto priemonės dydį, kad po kelerių metų ji galėtų išskristi į orbitą nešančiosios raketos pagalba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()