Iš 39 km aukščio iššokęs F.Baumgartneris krito greičiau nei manyta (Video)  (2)

Austras Felixas Baumgartneris, kuris tapo pirmuoju parašiutininku, laisvu kritimu viršijusiu garso greitį, krito dar greičiau nei manyta, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vėlesnė jo šuolio analizė parodė, kad F. Baumgartneris pasiekė 1 357,6 kilometro per valandą greitį. Jis krito maždaug 15 kilometrų per valandą greičiau nei buvo iš pradžių manoma.

Taip pat buvo patikslintas ir F. Baumgartnerio šuolio aukštis. Buvo skelbiama, kad jis iššoko iš 39 054 metrų aukščio, bet iš tikrųjų aukštis buvo 38 969,4 metro. Patikslinti duomenys bus perduoti tarptautinei organizacijai, kuri tvirtina tokio pobūdžio rekordus.

F. Baumgartneris, kuriam dabar 43-eji, dalyvavo "Red Bull Stratos" misijoje ir prie baliono pritvirtintoje kapsulėje JAV Naujosios Meksikos valstijoje pernai spalio 14 dieną pakilo į beveik 39 km aukštį. Jis taip pat pagerino aukščiausio šuolio su parašiutu rekordą, be to, tapo aukščiausiai oro balionu pakilusiu žmogumi. Iš didžiulio aukščio F. Baumgartneris leidosi beveik 10 minučių. Kiek mažiau nei penkias minutes jis leidosi laisvu kritimu.

Nors iš pažiūros F. Baumgartnerio šuolis primena triuką, misijos komanda tikina, kad jo metu gauta labai svarbių duomenų. Tikimasi, kad šis šuolis padės sukurti dideliam aukščiui skirtus parašiutus ir naujas evakuacijos iš kosminių laivų idėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(11)
(0)
(1)

Komentarai (2)