Skrydis oro balionu į kosmoso pakraštį – už 75 tūkst. dolerių  (0)

Norint tapti kosmoso turistu ateityje nebūtinai reikės pratintis prie milžiniškų apkrovų kylant raketa: pakilti iki Žemės atmosferos sluoksnių bus galima ir aukštuminiu oro balionu. Maždaug tokiu, kokį naudojo aukščiausią šuolį istorijoje atlikęs parašiutininkas Felixas Baumgartneris.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-10-24 Skrydis oro balionu į kosmoso pakraštį – už 75 tūkst. dolerių  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „World View Enterprises“ planuoja organizuoti skrydžius į kosmoso pakraštį – maždaug 30 km aukštį. Nors toks pakilimas nepavers baliono keleivių astronautais (kosmoso riba prasideda nuo 100 km), vaizdas turėtų būti ne mažiau įspūdingas – žmonės galės pasigrožėti kosmoso tamsumomis ir pamatyti planetos išlinkį. Vienu balionu galės kilti 8 žmonės. Pakilimas truks apie 2 valandas, antra tiek laiko keleiviai galės grožėtis įstabiais vaizdais, o vėliau kapsulė atsijungs nuo aukštuminio baliono ir pradės leistis laisvu pagreičiu. Pasiekus tankesnius atmosferos sluoksnius suveiks prie kapsulės pritvirtintas parašiutas ir keleiviai turėtų saugiai nusileisti ant žemės.

„World View Enterprises“ nurodo, kad specialią kapsulę tokiems skrydžiams pagaminusi „Paragon“ jau pradėjo jos bandymus ir žada artimiausiu metu atlikti pirmuosius viso skrydžio bandymus. Kada juos bus galima užsisakyti, kol kas neskelbiama.

Tokia pramoga vienam keleiviui kainuos 75 tūkst. dolerių. Kaina nėra maža, juolab kad kosmoso turizmo paslaugas žada teikti ir daugiau kompanijų.

Pavyzdžiui, „Virgin Galactic“ ir „Xcor Aerospace“ jau kitąmet žada organizuoti skrydžius į 100 km aukštį, o jų dalyviai galės kelias minutes patirti nesvarumą. „Virgin Galactic“ naudos šešiavietį erdvėlaivį „SpaceShipTwo“ ir iš kiekvieno keleivio ims 250 tūkst. dolerių mokestį, o „Xcor Aerospace“ skrydis vienvietėje kosminėje transporto priemonėje „Lynx“ kainuos 95 tūkst. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (0)