Pradingęs Malaizijos lėktuvas specialiai vengė radarų  (0)

Praėjus keturioms savaitėms po to, kai dingo Malaizijos orlaivis tebesvarstoma, kodėl jis pakeitė kursą ir kokiu maršrutu skrido pakeitęs kursą. CNN šaltiniai Malaizijos Vyriausybėje teigia, kad kol kas labiausiai įtikinamas atrodo spėjimas, kad orlaivio kursas buvo pakeistas specialiai, o jo pilotai buvo itin patyrę, nes sugebėjo lėktuvą skraidinti taip, kad jo nefiksuotų radarai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-04-07 Pradingęs Malaizijos lėktuvas specialiai vengė radarų  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dingęs iš Malaizijos kariškių radarų, „Boeing 777-200” skrido aplink Indonezijos oro erdvę. Lėktuvo pilotai galėjo sąmoningai pasirinkti tokį maršrutą, kad jo neaptiktų radarai”, – skelbia CNN.

Tokia išvada daroma atsižvelgus į kelių valstybių gautą radarų informaciją ir ekspertų skaičiavimus.

Nustatyta, kad greičiausiai dingęs laineris iš pradžių skrido Indonezijos šiaurine dalimi, o paskui staiga pasuko į pietus, Indijos vandenyno link. Indonezijos oro erdvės jis taip ir nekirto.

„Įdomu tai, kad, rodos, jis specialiai skrido taip, kad liktų pastebėtas“, – CNN teigė aviacijos ekspertas Milesas O'Brienas.

Jo teigimu, taip tiksliai išvengti zonų, kuriose veikia radarai, gali tik labai patyręs pilotas. Esą tik daug patirties turintis žmogus gali žinoti, kaip tai padaryti.

Tiesa, eksperto teigimu, tai nebūtinai reiškia, kad lėktuvas nebuvo užgrobtas ir jį tikrai valdė Malaizijos oro linijų pilotai. Tačiau, jei lėktuvas buvo užgrobtas, tai padarė itin gerai aviaciją išmanantis asmuo.

Kol kas tyrėjai neatskleidė, kodėl lėktuvas galėjo prapulti. Svarstomos kelios versijos, tarp jų - ir lėktuvo pagrobimas, ir gedimas.

Aviacijos kompanijos „Malaysia Airlines“ lėktuvas „Boeing 777-200” kovo 7 d. skrido iš Kvala Lumpūro į Pekiną. Jame buvo 227 keleiviai ir 12 įgulos narių. Ryšys su lėktuvu nutrūko praėjus maždaug dviem valandoms po jo pakilimo.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(1)

Komentarai (0)