Bepilotis karinis lėktuvas pirmą kartą autonomiškai pasipildė kuru ore  (6)

Bepilotis laivyno lėktuvas – dronas, – buvęs pirmuoju autonominiu lėktuvu, nusileidusiu ant lėktuvnešio, trečiadienį įvykdė dar vieną svarbų žingsnį ir tapo pirmuoju bepiločiu orlaiviu, pasipildžiusiu kuru ore.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-04-23 Bepilotis karinis lėktuvas pirmą kartą autonomiškai pasipildė kuru ore  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV laivynas pranešė, kad Northrop Grumman kompanijos bandomasis lėktuvas X-47B pirmąjį kartą autonomiškai pasipildė kuro atsargas ore prie Marylando ir Virdžinijos pakrančių, iš Omega K–750 lėktuvo tankerio perpumpuodamas beveik 2000 kg kuro.

„Tai, ką atlikome šiandien, laivynui yra svarbus žingsnis į priekį,“ pranešime sakė kapitonas Beau Duarte, Laivyno bepilotės lėktuvnešių aviacijos programos vadovas.

„Gebėjimas autonomiškai perduoti ir pasipildyti kuru skrydžio metu, suteiks ateities bepiločių orlaivių platformoms platesnį veikimą ir lankstumą, taip praplėsdami lėktuvnešių galią,“ sakė jis.

2013 metais X-47B ant lėktuvnešio autonomiškai nusileido…
…ir pakilo

Platesnė Laivyno lėktuvnešių dronų programa kol kas pristabdoma, kol vyksta debatai, kokias misijas šie lėktuvai galėtų atlikti.

Northrop Grumman Falls Churche, Virdžinijoje, atstovas pranešime teigia, kad šis demonstravimas padėjo sutvirtinti koncepciją, kad ateities bepiločiai orlaiviai gali atlikti tokias standartines misijas, kaip kuro papildymas ir veikti drauge su pilotuojamais orlaiviais, kaip dalis lėktuvnešio oro pajėgų.

Randy Forbes, Virdžinijos respublikonų atstovas ginkluotųjų pajėgų komitete, sakė buvęs „sujaudintas, kad ši programa vėl padarė žymę aviacijos istorijoje.“ Šis pasiekimas „primena mums apie neįtikėtiną potencialą", kurį turi bepiločiai lėktuvnešio orlaiviai sakė jis.


David Alexander
www.reuters.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(35)
(1)
(34)

Komentarai (6)