Trims siaurapročiams susišvietė pašviesti žaliu lazeriuku į policijos sraigtasparnio piloto akis (Video)  (16)

Jei išdykauti lazerio spinduliu, švitinant juo keleivinių lėktuvų pilotų akis, yra labai, labai ir dar kartą labai netikęs sumanymas, tai tą patį daryti policijos sraigtasparnio pilotui reiškia garantuotas paras ar net mėnesius cypėje. Ontarijo policijos pareigūnai užfiksavo, kaip Vogano mieste trys nevispročiai nusprendė pažaisti su policijos sraigtasparniu. O ką – juk tamsu! Kaip tas policininkas pamatys, kas čia tokie švitina?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-08-25 Trims siaurapročiams susišvietė pašviesti žaliu lazeriuku į policijos sraigtasparnio piloto akis (Video)  (16)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ogi labai paprastai – įjungęs infraraudonųjų spindulių stebėjimo ir fiksavimo sistemą. Taip policijos sraigtasparnio ne tik pamatys išsidirbinėjančius nenaudėlius, bet juos suseks, o visą informaciją nufilmuos kaip neginčijamą įrodymą. Maža to, po kurio laiko vaizdo įrašą patalpins "Youtube", ir iš "proto bokštų" kikens milijonai piliečių iš viso pasaulio. Taip pat ir būsimieji kameros draugai.

Kaip praneša CTV, dėl policijos piloto akinimo sulaikytas 19-metis Nicholas Caranci, kuris jau yra baustas dėl daugybės kriminalinių nusižengimų. "Lazerių genijaus" byla teismą pasieks kitą mėnesį.

Per pastaruosius kelerius metus lėktuvų pilotų akinimas lazerio švieselėmis tapo aktualia problema. Lazerio spindulys ne tik trikdo pilotus ir trukdo jų darbą – lazerio spindulys gali laikinai apakinti pilotą ar net negrįžtamai pažeisti jo akies tinklainę. Ypač pavojingi yra žalios spalvos lazeriukai, nes žmogaus akis pažeidžiamiausia geltonos-žalios spalvos spektro diapazone.

Lėktuvų pilotai dažniausiai akinami paskutinėmis skrydžio minutėmis, tupdant lainerius ant nusileidimo tako, kai pilotams reikia ypač susikaupti – ką ir kalbėti, jei nusileidimą apsunkina sudėtingos oro sąlygos.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(110)
(13)
(97)

Komentarai (16)