Elonas Muskas pirmą kartą viešai pristatė veikiantį DI valdomą „Tesla Optimus“ robotą, kainuojantį 20 000 USD (Video)  (19)

„Tesla“ svajoja įveikti daugiau nei 100 000 USD vertės androidus naudodama AI, tačiau pirmiausia „Optimus“ turi išmokti vaikščioti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-01 Elonas Muskas pirmą kartą viešai pristatė veikiantį DI valdomą „Tesla Optimus“ robotą, kainuojantį 20 000 USD (Video)  (19)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 1 d., „Tesla“ „AI Day 2022“ renginyje, kuris buvo surengtas „Tesla“ būstinėje Palo Alto mieste, Kalifornijoje, Elonas Muskas pristatė naująjį „Tesla“ humanoidinį robotą „Optimus“. Renginys buvo transliuojamas „YouTube“ platformoje.

Scenoje pasirodė pirmasis „Optimus“ prototipas su „pliku“ korpusu be išorinių plokščių. Jis vaikščiojo savarankiškai ant dviejų kojų, kaip žmogus, mojavo publikai ir net šoko muzikos ritmu. Pasak Elono Musko, kūrėjai pirmiausia leido robotui vaikščioti be saugos atramų ir bijojo, kad jis gali nukristi. „Tesla“ vadovas su akivaizdžiu susijaudinimu stebėjo, kaip androidas eina scena.

Antrasis prototipas atrodo gražiau ir primena koncepciją, kurią pernai parodė Elonas Muskas. Jis gavo labiau pažengusias rankas su nykščiais, kaip ir žmonių, leidžiančius jam paimti bet kokius objektus.

Pristatymo vaizdo įraše įmonė parodė, ką gali „Optimus“. Jam buvo pavesta atlikti įvairias užduotis: nešti dėžes, laistyti gėles, traukti detales iš įrangos. Be to, buvo parodyta kaip robotas pasaulį mato iš pirmo asmens: kompiuterinio matymo algoritmai identifikuoja objektus ir išryškina juos skirtingomis spalvomis.

Musko teigimu, esamiems robotams humanoidams „trūksta smegenų“ ir galimybės patiems sugalvoti sprendimus.

 

Būtent „intelektas“ turėtų tapti pagrindiniu „Optimus“ pranašumu prieš kitus konkurentus rinkoje. Pasak Elono Musko, „Tesla“ netrukus optimizuos dizainą, kad pagamintų milijonus robotų. Juos planuojama parduoti už 20 000 USD už vienetą, kai kitų robotų humanoidų kaina viršija 100 000 USD.

 

Bet Muskas ir „Tesla“ pareigūnai sutiko, kad dar reikia daug nuveikti, norint sukurti pigų, masinės gamybos robotą, kuris galėtų užimti žmonių vietą darbo vietoje.

Šiuo metu inžinieriai dirba prie trečios kartos „Optimus“, kuri turėtų gauti rankas su pažangesniais pirštais, 28 pavaras ir 2,3 kWh talpos bateriją, skirtą ilgalaikiam darbui be įkrovimo (apie parą).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(3)
(15)

Komentarai (19)