Tik stiprių nervų žmonėms: inžinierius nufilmavo video, ką įsidėjo vietoje savo akies (Video)  ()

„Aš praradau akį dėl vėžio, todėl tai sukūriau ir paverčiau savo galvą žibintuvėliu".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Kalifornijoje gyvenantis inžinierius ir prototipų kūrimo mechanikas Brianas Stanley išplatino vaizdo įrašą „TikTok" tinkle, kuriame užfiksuotas jo „Terminatoriaus" stiliaus kiborgo akies žibintuvėlis, galintis apšviesti visą kambarį.

 

@bsmachinist A brief demonstration of my Titanium Cyborg Eye as a flashlight! #technology #eyes #flashlight #led #prostheticeye #prosthetics #ocularprosthetics #oneeyegang #oneeye #cyborg #cyborgeye #cyberpunk #cyberpunkedgerunners ♬ Phonky Tribu - Funk Tribu

 

 

„Aš praradau akį dėl vėžio, todėl sukūriau tai ir paverčiau savo galvą žibintuvėliu", – rašoma vaizdo įrašo antraštėje.

Jo išradimo pavadinimas: „Kaukolės titaninė lempa".

„Tai puikiai tinka skaityti ir tamsoje!“, - pridūrė B. Stenlis.

Tai nuostabus pavyzdys to, ką įmanoma padaryti naudojant paprastą, jau pagamintą elektroniką ir išmanų jos pritaikymą. Anksčiau matėme daugybę kitų, panašių į kiborgų akis, pavyzdžių, bet nė vieno tokio – kodėl niekas kitas apie tai nepagalvojo?

 

Vaizdo įraše parodyta, kaip veikia žibintuvėlis, be vargo apšviečiantis B. Stenlio koridorių ir vonios kambarį. Įspūdingiausia, kad kiborgo akis puikiai apšviečia tik tą sritį, į kurią šiuo metu inžinierius nukreipia galvą, todėl tai tapo geriausiu laisvų rankų įrankiu.

Remiantis vaizdo įrašo duomenimis, akies-žibintuvėlio akumuliatoriaus veikimo laikas yra maždaug 20 valandų, o „ji neįkaista", rašo B. Stanley.

Tiesą sakant, akis gali būti dar šviesesnė. „Tai pusė jos didžiausios galios", – pridūrė jis. „Saugumas yra svarbiausias dalykas, bet galiausiai pasistengsiu pasiekti visą įmanomą šviesumą".

 

Akies žibintuvėlį galima įjungti ir išjungti naudojant, atrodo, artumo jutiklį.

B. Stanley taip pat eksperimentavo su įvairiomis spalvomis ir net modelio forma. Pavyzdžiui, per praėjusių metų Helovino šventę jis pagamino vaiduoklio ir moliūgo formos filtrus.

Šių metų Helovino proga jis pasirodys su nuostabia Jacko Skellingtono akimi.

Kaip parašyta kito vaizdo įrašo komentare, B. Stanley įsidėjo savo kiborgo akį eidamas į vaiduoklių namą, kad išgąsdintų ten esančius dalyvius.

„Daugelis ten esančių labai išsigando", – prisiminė jis. „Šiais metais pabandysiu tai parodyti vaizdo įraše".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()