Mūrijimo robotai per 4 valandas gali pastatyti teniso korto dydžio sienas (Video)  ()

Nepaprastas mūrijimo robotas „Hadrian X“ atvažiuoja į statybų aikštelę ir atrodo kaip įprastas sunkvežimis, tada ištiesia 32 m strėlę ir pradeda tiksliai kloti iki 300 didelių mūro blokų per valandą. Stebėti šį procesą yra nepaprastai įdomu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė „Fastbrick Robotics“ („FBR“) sukonstravo pirmąją „naujos kartos“ „Hadrian-X“ sistemą.

Praėjusį mėnesį ji pasiekė naują greičio rekordą per pirmąjį bandymą lauke – daugiau kaip 300 mūro blokų per valandą.

Šį greitį padidinus iki didžiausių blokų, su kuriais sistema gali dirbti, t. y. 45 kg svorio 600 x 400 x 300 mm dydžio monstrų, gauname įrenginį, galintį per valandą sumūryti apie 70 kv. m vertikalios sienos, t. y. maždaug ketvirtadalį teniso korto. Be to, ją sukūrusi bendrovė „FBR“ tikisi, kad ji bus daug greitesnė; jos didžiausias numatomas greitis yra 500 blokų per valandą.

Atvykęs į statybvietę, „Hadrian X“ valdomas planšetiniu kompiuteriu ir tiksliai kloja plytas. Darbuotojai į sunkvežimio galą padėklu pakrauna mūro blokelius, po to „dehacker“ robotai juos išpakuoja ir, jei reikia, supjausto diskiniu pjūklu.

Tada jie vienas po kito siunčiami mažais ramsčiais žemyn strėlės viduriu, tepami specialiais statybiniais klijais vietoj skiedinio ir klojami į vietą. Po 45 minučių jau būna išdžiūvę ir tvirtai sukibę.

 

„Hadrian X“ teleskopinė strėlė yra pakankamai ilga, kad būtų galima statyti trijų aukštų statinius, be to, ji gali dirbti 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, esant bet kokiam orui.

Tiesa, mūrijimo robotai gali padaryti klaidų. Kaip matyti vaizdo įraše, bandymo metu pasitaikė plyšių tarp plytų. Vis dėlto manoma, kad ilgainiui tokios problemos neliks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()