Dirbtinis intelektas buvo paprašytas sukurti vaikščiojantį robotą: štai rezultatas (Video)  ()

Kai tyrėjų grupė paprašė dirbtinio intelekto sukurti vaikščiojantį robotą, jis sukūrė „mažą, minkštą ir deformuotą“ daiktą, kuris vaikšto tik tada, kai pripildomas oro, rašo sciencealert.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pasakėme dirbtiniam intelektui, kad norime roboto, galinčio vaikščioti žeme. Tada tiesiog paspaudėme mygtuką ir štai!“ – Samas Kriegmanas, Šiaurės vakarų universiteto docentas ir pagrindinis tyrimo tyrėjas, rašė savo tinklaraščio įraše.

Per 26 sekundes dirbtinis intelektas sukūrė roboto, „kuris visai nepanašus į jokį gyvūną, kada nors vaikščiojusį žeme“, projektą, – pridūrė S.Kriegmanas.

Dirbtinis intelektas pradėjo nuo nedidelio guminio bloko ir modeliavo įvairias formas, kol pasiekė galutinį dizainą – galintį vaikščioti. Tiesa, galutinis „kūrinys“ vaikšto tik po to, kai tyrėjas jam pripumpuoja oro.

S.Kriegmanas sakė, kad tyrėjai nebuvo visiškai tikri, kodėl robotas yra tokios savotiškos formos – ir kodėl jis užpildytas skylėmis.

„Kai žmonės kuria robotus, jie linkę juos kurti taip, kad jie atrodytų kaip pažįstami objektai, – pastebėjo S.Kriegmanas, – tačiau dirbtinis intelektas gali sukurti tai, apie ką žmonės nė nesusimąstė.“

 

Vaikščioti galinčių robotų kūrimas nėra nauja koncepcija. Pavyzdžiui, robotikos bendrovė „Boston Dynamics“ daugiau nei dešimtmetį kūrė vaikščiojančius robotus.

Praėjusių metų rugpjūtį viena Lenkijos gėrimų bendrovė savo generaline direktore paskyrė humanoidę vardu Mika.

O kitas dirbtinį intelektą turintis robotas, liepos mėnesį pristatytas Ženevoje, net nusuko akis nuo žurnalistų, kai buvo paklaustas, ar nesukils prieš savo kūrėją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: