Supainiotas su dėže. Pietų Korėjoje robotas žiauriai nužudė gamyklos darbuotoją (Video)  ()

Policijos duomenimis, nepilotuojamam asistentui nustatymuose įvyko gedimas, dėl kurio jis „užpuolė“ darbuotoją ir padarė jam gyvybei pavojingus sužalojimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kosono mieste (Pietų Korėja) žemės ūkio produktų platinimo centre įvyko nelaimė: pramoninis robotas mirtinai sutraiškė 40-metį darbininką, supainiodamas jį su daržovių dėže. Apie tai trečiadienį, lapkričio 8 d., pranešė dienraštis „Kyonghyang Sinmun“.

Remiantis nacionalinės policijos agentūros pranešimu, kurį citavo žiniasklaida, antradienį, lapkričio 7 d., 19.45 val., gamybos darbuotojas tikrino, ar pramoninės rūšiavimo mašinos jutikliuose nėra klaidų. Trys kolegos matė, kaip vyras buvo įspraustas tarp produktų rūšiavimo linijos ir roboto rankos. Jam sunkiai sužalotas veidas ir viršutinė kūno dalis, jis išvežtas į ligoninę, tačiau mirė.

Pažymėtina, kad robotai įmonėje buvo įdiegti 2019 m. Kiekvienas iš jų kainavo 130 milijonų vonų (apie 92 600  eurų). Dabar gamybos komanda galvoja, kaip nepilotuojamus padėjėjus padaryti saugesnius.

Be to, žiniasklaida atkreipė skaitytojų dėmesį į tai, kad tiek Pietų Korėjoje, tiek užsienyje vienas po kito pasitaiko neteisingo pramoninių robotų identifikavimo ir veikimo sutrikimų.

 

Pavyzdžiui, kovo 27 dieną Gongsano automobilių dalių gamyklos darbuotojas buvo sunkiai sužeistas, kai jį prispaudė robotas dėl gedimo, įvykusio atliekant pramoninio roboto apžiūrą. O 2022 m. balandį gėrimų gamykloje Jinyu Men mieste žuvo 30 metų darbuotojas, kuris buvo sutraiškytas apžiūrint prie konvejerio pritvirtintą pramoninį robotą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(9)
(-6)

Komentarai ()