Kitas lygis! „Tesla“ pristatė tikroviškiausią ir pažangiausią iki šiol sukurtą robotą (Video)  ()

„Tesla“ pristato pažangiausią ir tikroviškiausią savo robotą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-25 Kitas lygis! „Tesla“ pristatė tikroviškiausią ir pažangiausią iki šiol sukurtą robotą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektromobiliais garsėjanti bendrovė „Tesla“ taip pat daug dirbo kurdama humanoidinius robotus, galinčius atlikti įvairias užduotis ir bendrauti su žmonėmis.

Bendrovė neseniai pristatė naujausią savo roboto versiją, pavadintą „Optimus Gen 2“, kuri yra lengvesnė, greitesnė, sklandesnė ir galingesnė nei jos pirmtakas.

„Optimus Gen 2“ yra antroji „Tesla“ humanoidinio roboto karta. Jis sukurtas kaip bendros paskirties mašina, galinti padėti žmonėms įvairiose srityse, pavyzdžiui, gamybos, statybos, sveikatos priežiūros ir pramogų srityse.

Robotas yra 180 cm aukščio ir sveria 55 kg, o tai yra 10 kg mažiau nei ankstesnė versija. Jis gali eiti 5 mylių per valandą greičiu, t. y. 30 % greičiau nei anksčiau. Jis gali judinti jungtis įvairiomis kryptimis ir kampais. Dėl naujų rankų, pėdų, kaklo ir kūno jis taip pat atrodo labiau panašus į žmogų, ypač judėdamas.

Roboto rankos turi lytėjimo jutiklius bei greitesnes pavaras, kurios leidžia tiksliau ir mikliau valdyti objektus.

Roboto pėdos yra natūralesnės formos, turi jėgos/sukimo momento jutiklius ir sulenktus pirštus, kurie leidžia geriau išlaikyti pusiausvyrą ir vaikščioti sklandžiau.

Roboto korpusas turi integruotą elektroniką ir laidus, todėl jis yra racionalesnis ir tvirtesnis. Jis taip pat turi naują baltos spalvos dažymo schemą.

 

„Optimus Gen 2“ yra puikus „Tesla“ ir apskritai robotikos srities pasiekimas. Robotas demonstruoja sparčią pažangą ir naujoves, kurias „Tesla“ padarė kurdama humanoidines mašinas, kurios gali konkuruoti arba pranokti žmogaus galimybes. Robotas taip pat parodo humanoidinių robotų potencialą tapti mūsų visuomenės ir ekonomikos dalimi, nes jie gali atlikti žmonėms pavojingas, monotoniškas ar sunkias užduotis.

„Tesla“ nėra vienintelė įmonė, dirbanti su humanoidiniais robotais. Tačiau „Tesla“ turi pranašumą prieš konkurentus masinės gamybos, nes gali panaudoti savo žinias ir infrastruktūrą gamindama elektromobilius ir akumuliatorius.

 

„Tesla“ taip pat turi viziją sukurti robotų tinklą, kuris galėtų bendrauti ir bendradarbiauti tarpusavyje ir su žmonėmis, naudodamas savo „Autopilot“ ir „Neuralink“ technologijas.

„Tesla Optimus Gen 2“ yra stulbinantis pavyzdys, kaip toli nuėjo humanoidinė robotika ir kiek ji gali nueiti. Robotas yra „Tesla“ ambicijų ir naujovių įrodymas. Tačiau daugelis klausia, kaip mes sugyvensime ir bendradarbiausime su humanoidiniais robotais. Kaip užtikrinsime, kad jie mums būtų naudingi, o ne žalingi? Tai yra keletas klausimų, apie kuriuos turime pagalvoti ir į juos atsakyti, kai įžengiame į naują humanoidinės robotikos erą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()