„Boston Dynamics“ pristatė pagrindinius robotų-šunų atnaujinimus: įspūdingieji robotai galės atlikti pavojingiausias užduotis (Video)  ()

„Spot“ robotas-šuo imasi pavojingiausių ir atokiausių darbų, galinčių išgelbėti gyvybes.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-02-05 „Boston Dynamics“ pristatė pagrindinius robotų-šunų atnaujinimus: įspūdingieji robotai galės atlikti pavojingiausias užduotis (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Robotikos įmonė „Boston Dynamics“ antradienio pranešime spaudai paskelbė apie „Spot“ robotų-šunų linijos išplėtimą.

Debiutuojantys produktai yra savaime įkraunamas „Enterprise Spot“, „Scout“ modelis su žiniatinklio nuotolinių operacijų programine įranga ir madingos išvaizdos „Spot Arm“. Šie naujausi produktai papildys „Spot“ galimybes atlikti autonominius nuotolinius patikrinimus, duomenų rinkimą ir rankines užduotis.

Šiuo metu pasaulyje yra daugiau nei 400 aktyvių „Spot“ robotų, dirbančių pavojingomis darbo sąlygomis įvairiose pavojingose aplinkose, įskaitant naftos telkinius, kasyklas, statybvietes ir atomines elektrines.

Iki šiol „Boston Dynamics“ klientai naudojo pažangią „Spot“ autonomiją, mobilumą, valdymą, kad pagerintų operacijas, rinktų svarbiausius darbo duomenis ir pagerintų darbuotojų saugą.

 

Nauji „Spot“ atnaujinimai yra sukurti tam, kad klientai galėtų sukurti visiškai veikiantį, nuolatinį ir autonomišką duomenų rinkimą įvairaus nuotolio arba pavojingose darbo vietose.

„Spot Enterprise“

Didinant „Spot“ vertę svarbiausia yra autonomija. Siekdama palaikyti nuotolinį diegimą, „Boston Dynamics“ pristatė „Spot Enterprise“ – naują versiją, aprūpintą savaiminio įkrovimo galimybėmis kartu su įkrovimo stotele, kuri leidžia robotui atlikti ilgalaikius tikrinimo uždavinius, rinkti duomenis be žmogaus įsikišimo.

„Spot Enterprise“ taip pat turi atnaujintą aparatinę įrangą, kad pagerintų saugumą, ryšius ir robotų elgseną atokiose situacijose. Šie papildymai žymiai išplečia autonominių misijų asortimentą – naudojant platų „WiFi“ palaikymą, papildomą „Spot“ naudingosios apkrovos lankstumą ir galimybes greitai perduoti didelius užduočių metu surinktus duomenų rinkinius.

„Scout“

 

Tačiau patikimas nuotolinis valdymas yra labai svarbus, nes jis padidina mobilumą. Štai kodėl „Boston Dynamics“ pridėjo dar vieną žiniatinklio programinės įrangos galimybę, vadinamą „Scout“ – kuri leidžia operatoriams valdyti „Spot“ robotų parką iš virtualaus valdymo kambario.

Tai leidžia operatoriams naudojant „Scout“ siųsti „Spot“ robotus bet kur, kur tik prireiktų užduočiai atlikti – apžiūrėti įrangą ar vykti į pavojingas darbo vietas. Nauja „Scout“ programine įranga siekiama suteikti paprastą vartotojo sąsają, kuri galėtų atlikti iš anksto užprogramuotas autonomines misijas – arba rankiniu būdu – atlikti kelias užduotis, tokias kaip roboto padėties nustatymas, kad būtų galima fotografuoti sunkiai pasiekiamų matuoklių rodmenis ir šiluminius duomenis naudojantis „Spot CAM + IR“ terminio atvaizdavimo sistema.

„Spot Arm“

„Boston Dynamics“ taip pat diegia „Spot Arm“, kuris padeda vartotojams veikti pagal svarbiausias duomenų įžvalgas ir sumažinti žmonių fizinio darbo krūvį aplinkoje. „Spot Arm“ gali atlikti ir pusiau autonominius veiksmus, ir nuotolinę telemanipuliaciją.

 

Rankiniu būdu arba pusiau autonomiškai suimdamas, pakeldamas, uždėdamas, nešdamas ir vilkdamas platų spektrą objektų, naujasis „Spot Arm“ gali atlikti subtilią sąveiką su objektais ribotoje aplinkoje – pavyzdžiui, atidaryti ir uždaryti vožtuvus, pasukti rankenėles ir rankenas bei traukti svirtis – derinant savo kūno padėtį ir laikyseną, siekiant optimizuoti efektyvumą.

„Mūsų klientai nori patikimo duomenų rinkimo nuotolinėse, pavojingose ir dinamiškose darbo vietose. Mes sukūrėme naujus „Spot“ produktus atsižvelgdami į šiuos poreikius ir siekdami palengvinti reguliarų ir nuotolinį kritinių patikrinimų atlikimą, pagerindami saugą ir operacijas", - sakė „Boston Dynamics“ generalinis direktorius Robertas Playteris.

Naujų robotų-šunų atnaujinimų pristatymo video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()