[Žinios trumpai] Lenkijai tai didžiausia ginklų eksporto sutartis per pastaruosius 30 metų – nespės gaminti, duos iš savo kariuomenės atsargų  ()

Lenkijai tai didžiausia ginklų eksporto sutartis per pastaruosius 30 metų. Tieks Ukrainai savaeiges haubicas „Krab“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija Ukrainai perduos 54 vnt. 155 mm savaeigių haubicų „Krab“. Pristatymo kaina yra 3 milijardai Lenkijos zlotų, tai yra apie 20 milijardų grivinų pagal dabartinį kursą (650 mln. eurų).

Kitos pristatymo detalės neatskleidžiamos, rašo portalas „Defence24“ su nuoroda į Dziennik.pl.

Lenkijos gynybos pramonei šis užsakymas yra didžiausia eksporto sutartis per pastaruosius tris dešimtmečius. Tikėtina, kad dalį haubicų „Krab“ lenkai tieks iš savo kariuomenės, nes gamintojas HSW per metus gali pagaminti daugiausia 30 savaeigių artilerijos vienetų. O Ukrainai šių ginklų reikia „vakar“.

Savo ruožtu Ukrainai tai bene didžiausias „technologijų eksporto“ atvejis nuo Nepriklausomybės atkūrimo, kaip Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atnaujinimo dalis. Nes, kaip žinia, lenkiškos haubicos „Krab“ gamybai naudojamos technologijos iš Pietų Korėjos ir Didžiosios Britanijos. Tiksliau, vikšrinė važiuoklė iš Pietų Korėjos K9 savaeigės artilerijos įrenginio ir bokštelis iš britų AS-90 su pailgu vamzdžiu iki 52 kalibro.

 

Ankstesnę 18 vnt. savaeigių haubicų „Krab“ partiją Ukraina iš Lenkijos gavo nemokamai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(1)
(52)

Komentarai ()