A.Lukašenka: Ukrainoje vyksta tokie dalykai, jog greitu laiku prašys pagalbos iš Rusijos ir Baltarusijos  ()

Nepripažintas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad Ukrainos kariuomenė tariamai konfliktuoja su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Kariuomenė esą atsisako kovoti su Rusija, nes „supranta, ką ji sugeba“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai parašė Lukašenkos režimo kontroliuojama naujienų agentūra „BelTA“.

„Jau Ukrainoje, mano turimais duomenimis, tarp Zelenskio ir Ukrainos kariškių prasideda rimta konfrontacija ir konfliktas. Kariškiai, kaip niekas kitas, supranta, kas yra konfliktas su Rusija. Jie mato, ką sugeba ir kiek jie gali kovoti. Matote, Rusija pakeitė taktiką“, – sakė A. Lukašenka.

Negana to, Baltarusijos diktatorius teigė, kad Ukrainos kariškiai neva nėra patenkinti, kad Ukrainos valdžia sutiko supaprastinti sienos kirtimą tarp Ukrainos ir Lenkijos ir suteikti specialų teisinį statusą, nes manoma, kad „Ukraina ukrainiečiams“. Lukašenka sakė, kad kariai ruošiasi nukirsti galvą kiekvienam, kuris tam sutrukdys.

Be to, diktatorius pakartojo populiarų propagandinį naratyvą, kad Lenkija neva ruošiasi aneksuoti vakarinius Ukrainos regionus, todėl palaiko ją kovoje su Rusijos okupantais. Jis taip pat prognozuoja, kad ukrainiečiai „vis tiek prašys baltarusių ir rusų apsaugoti juos nuo lenkų“.

 

Anksčiau A. Lukašenka telefonu kalbėjosi su JT generaliniu sekretoriumi António Guteresu. Viena iš temų buvo susijusi su Ukrainos grūdų eksporto atblokavimu. Jis pasiūlė Ukrainos grūdų tranzitą į Baltijos uostus per savo teritoriją, tačiau jam reikia „kompromisų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(18)
(-15)

Komentarai ()