[Žinios trumpai] Berlynas bijo, kad Ukraina laimės – moderniausi vokiški tankai užpuls Rusiją, pasekmės nenusakomos  ()

Berlynas baiminasi, kad Ukraina pasinaudos vokiečių tankais, jog įsiveržtų į Rusiją, rašo „Spiegel“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos vyriausybė atideda tankų tiekimą Ukrainai, be kita ko, baimindamasi Ukrainos pergalių. Berlyne jie baiminasi, kad karinė technika gali būti panaudota įsiveržti į Rusiją.

Apie tai praneša „RBC-Ukraine“, remdamasi leidiniu „Spiegel“.

Vokietijos vyriausybei artimi šaltiniai teigia, kad baiminamasi, jog Ukraina gali tapti pernelyg savimi pasitikinti, jei laimėtų mūšio lauko pergalių seriją ir įžengtų į Rusijos teritoriją, o tai reikštų, kad vokiečių tankai grįš į Rusijos teritoriją.

Kaip pažymi leidinys, iki šiol iš Vokietijos tiesiai į Ukrainą nebuvo atgabentas nė vienas sunkusis ginklas. Ir net jei visos dabar žadėtos sistemos atsidurs šalyje, prarasto laiko susigrąžinti niekaip nepavyks. Bet koks ginklas, kuris anksčiau atkeliavo į Ukrainą, gali pakreipti karo eigą Kyjivo naudai.

 

O pastaruoju metu Vokietijos karinė pagalba Ukrainai netgi smarkiai sumažėjo. Kaip pranešė laikraštis „Welt am Sonntag“, pastaruoju metu net lengvieji ginklai nebuvo pristatyti dideliais kiekiais. Nuo kovo 30 d. iki gegužės 26 d. iš Vokietijos atvyko tik dvi siuntos, kurias sudarė mažesnio kalibro ginklai, tokie kaip prieštankinės minos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(26)
(-18)

Komentarai ()