[Žinios trumpai] Rusija turi naują sąjungininką? Izraelis Ukrainos klausimu daro nesuvokiamus dalykus  (2)

Ukraina nori iš Izraelio nusipirkti priešraketinės gynybos sistemą „Iron Dome“, kad apsaugotų savo miestus ir karinius objektus nuo Rusijos raketų atakų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-08 [Žinios trumpai] Rusija turi naują sąjungininką? Izraelis Ukrainos klausimu daro nesuvokiamus dalykus  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Ukrainos ambasadorius Izraelyje Jevhenas Kornijčukas.

Anot jo, JAV į tokį susitarimą nesikiš.

„Praėjusią savaitę, kiek aš tiksliai žinau, amerikiečiai davė leidimą pervežti antibalistines raketas iš Vokietijos į Ukrainą, o Izraelis pasakė ne“, – sakė J. Kornijčukas ir pridūrė, kad Berlynas norėjo įvykdyti perdavimą.

„Izraelis nebėra orientuotas į karą“, – taip pat sakė J. Kornijčukas. „Ukraina beveik visiškai pašalinta iš Izraelio spaudos. Taigi jam karo nebėra“, – pabrėžė jis.

Naujienų apie karą trūkumas, anot jo, atspindi valdžios rūpestį, todėl jai patogiau šį karą nustumti į antrą planą.

„Noriu, kad Izraelio vyriausybė išeitų iš savo komforto zonos ir grįžtų į realybę“, – sakė Jevhenas Kornijčukas. „Mums reikia Izraelio pagalbos... Aš turiu galvoje, mums reikia karinės-techninės paramos; mums reikia „Geležinio kupolo“... kuris leis mums išgelbėti mūsų civiles moteris ir vaikus nuo Rusijos raketų atakų mūsų teritorijoje“, – pabrėžė J. Kornijčukas.

 

Izraelis suteiks pabėgėliams iš Ukrainos teisę įsidarbinti. Turistinės vizos Izraelyje ukrainiečiams bus pratęstos automatiškai. 

Bet jokios karinės pagalbos ir tai visiškai tenkina Rusiją. Ypač nauja Izraelio politika, maksimaliai atsiriboti nuo įvykių ir net žinių Ukrainos karo fronte - kuo mažiau žinai, tuo mažiau skauda galvą. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(42)
(-26)

Komentarai (2)