[Žinios trumpai] Serbijos žiniasklaida „atskleidė“ skandalingą informaciją - NATO planavo pagrobti Lavrovą  ()

Jungtinė Karalystė buvo pasiryžusi Sergejaus Lavrovo pagrobimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistų teigimu, Jungtinė Karalystė buvo pasiūliusi sąjungininkėms Bulgarijoje „pagrobti“ Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovą, kad galėtų šantažuoti Putiną.

NATO šalys kūrė pagrobimo planą, kaip Bulgarijoje „pagrobti“ Rusijos užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą, siekiant priversti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną derėtis su Vakarais. Apie tai pranešė Serbijos laikraštis „Informator“, remdamasis „gerai informuotais diplomatiniais šaltiniais“.

Žurnalistai tvirtina, kad NATO jau daugiau nei mėnesį konsultavosi dėl paskelbto Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo vizito į Serbiją. „Pirmoji Briuselio ir Vašingtono idėja“, anot leidinio, buvo priversti Serbiją atšaukti paskelbtą vizitą, tačiau Belgradas su tuo nesutiko ir „NATO turėjo pereiti prie kitų planų“.

Tuomet, anot leidinio, JK savo partneriams Šiaurės Atlanto aljanse pasiūlė kitą variantą. Lėktuvą su Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovu priversti leistis Bulgarijoje, uždarant Serbijos oro erdvę. Ten, kaip sakoma publikacijoje, jie turėjo „pagrobti“ Lavrovą. Anoniminis žurnalistų šaltinis teigė, kad tokiu būdu Vakarai norėjo priversti Putiną „derėtis“.

 

„Laimei, ši idėja nesulaukė palaikymo jokioje kitoje rimtoje NATO šalyje“, – rašoma straipsnyje.

Primename, kad birželio 5 dieną Bulgarija, Šiaurės Makedonija ir Juodkalnija uždarė oro erdvę Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo lėktuvui, dėl ko buvo atšauktas jo vizitas Serbijoje. Birželio 6-7 dienomis Rusijos pareigūnas turėjo susitikti su Serbijos prezidentu Aleksandru Vučičiumi.

 

Anksčiau rašėme, kad Serbija, esant plataus masto Rusijos Federacijos karui prieš Ukrainą, atsisakė įvesti sankcijas valstybei agresorei, motyvuodama, kad „amoralu“ taikyti apribojimus Rusijai. Šalies valdžia nurodė, kad Rusijos Federacija teikė paramą Serbijai teritorinio vientisumo klausimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(28)
(-24)

Komentarai ()