Neįtikėtina! Rusijos tankistai visiškai nebetiki „unikaliais“ T-72B3 šarvais: vietoj šarvų deda akmenis ir medžio žievę (Foto)  ()

Rusijos armijos tankų įgulos kariai netiki „unikaliais“ T-72B3 šarvais ir sutvirtina juos akmenimis ir medžio žieve.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armijos tankistai dar kartą parodė, kad nepasitiki savo įrengtų šarvų lygiu. Taigi, jie tiki, kad net akmenys ir medžių žievė juos geriau apsaugos.

Bent jau rusiško T-72B3 nuotrauka tai įrodo – joje matomas tankas, sustiprintas minėtomis improvizuotomis medžiagomis.

Visų pirma, trečdalis transporto priemonės buvo sutvirtinta metaliniais tinklais, užpildytais akmenimis priekinėje pusėje. Greičiausiai Rusijos armijos tankų įgulos mano, kad tai turėtų būti papildomas anti-radarinis ekranas.

 

Panašus tinklelis, bet užpildytas plytomis ar grindinio plokštėmis, buvo uždėtas ant viršutinės priekinės dalies, kuri taip pat „apšarvuota“ smėlio maišai, kurie matomi ir ant bokštelio.

Tačiau labiausiai stebina medžio žievė, kuri yra kruopščiai pritvirtinta prie korpuso. Bet ne tokia, kuri galėjo ten atsitiktinai atsidurti po kokio nors veiksmo miške, o gana dideli gabalai. Deja, žievės paskirtis tiksliai nežinoma. 

 

Galbūt maskavimosi sumetimais? Galime tik numanyti, kad taip rusai tikisi pakeisti tanko šiluminį pėdsaką, bandydami apgauti raketą „Javelin“.

Be to, Rusijos įsibrovėliai jau pašalino liūdnai pagarsėjusias „grilio groteles“, kurios pavertė jų tankus masinėmis kapavietėmis ir išjungė radijo siųstuvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)

Komentarai ()