[Žinios trumpai] Maskva sužavėta, ką Kadyrovas padarė su vaikais: tą patį darys Donbase  (1)

Rusijos valdžia pripažino, kad norėtų pritaikyti „čečėnišką vaikų auginimo būdą“ kituose regionuose, įskaitant Ukrainos Donecką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaikų teisių komisarė Marija Lvova-Belova lankėsi Grozne, Čečėnijos sostinėje, ir paskelbė, kad čečėnai vaikų auginime pasiekia „nuostabių rezultatų“. Pasak jos, tokie čečėnų pasiekimai turėtų būti pritaikyti ir kituose regionuose. Tai yra, pagrindinių tradicinių vertybių diegimas ir dėmesys kultūrai.

Čečėnijoje berniukai auginami Kadyrovo kariais, o mergaitės - jų žmonomis. Griežta auklėjimo kultūra vaikus labai anksti įspraudžia į karinę uniformą. Kadyrovo režimui nepritariantys žmonės norėtų priminti vaikų teisių komisarei, kad Čečėnijos kare 2800 vaikų buvo suluošinti, 10 tūkstančių vaikų neteko tėvų.

„Jūs neturite vaikų namų, neturite nuo narkotikų priklausomų vaikų, neturite vaikų nusikaltėlių“, Kadyrovo Čečėniją gyrė Lvova-Belova. Ir pridūrė, kad pritaria Kadyrovo projektams Donbase. „Kalbame apie jų paėmimą iš reabilitacijos centrų, humanitarinę pagalbą, „filtravimo centrų“ darbą“, rašoma „Telegram“ kanale „Atsargiai, Sobčak“ („Осторожно, Собчак“).

(5)
(27)
(-22)

Komentarai (1)