Kažkas bandė susprogdinti naftotiekį „Družba“, kuris tieka naftą Europai: net trys sprogimai, praneša apie pažeidimus  ()

Žurnalistų teigimu, prie dujotiekio objektų, esančių už 40 kilometrų nuo sienos su Ukraina, nugriaudėjo trys sprogimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Briansko srityje, Rusijoje, nežinomi diversantai bandė susprogdinti naftotiekio „Družba“ atkarpą, užminavę tris savadarbius sprogstamuosius užtaisus. Apie tai praneša rusiškas „Baza“ šaltinis.

Žurnalistų teigimu, šeštadienį, birželio 11 d., netoli Gulevkos kaimo, esančio už 40 kilometrų nuo sienos su Ukraina, nugriaudėjo trys sprogimai.

Anot „Baza“, ekspertai gavo signalą apie nutrūkusį ryšį su vamzdyno sklende – strateginiame objekte diversantai sumontavo tris sprogstamuosius užtaisus.

Dėl vieno iš sprogimų buvo apgadinta transformatorinė pastotė su naftotiekio vožtuvo maitinimo bloku, o kabelio klojimo vietoje nugriaudėjo kitas sprogimas, po kurios susidarė 40 x 20 cm skylė.

Paskutinis sprogimas sugadino apsauginį vamzdį. Šio sprogimo vietoje atsirado 40 x 60 centimetrų skylė.

 

Žurnalistai teigia, kad naftotiekis „Družba“ dėl sabotažo nebuvo pažeistas, tačiau gerokai apgadinta pastotė. Vožtuvui valdyti skirtas maitinimo blokas savo ruožtu po sprogimų buvo išjungtas.

Bendrovė „Transneft“ patvirtino, kad naftotiekis „Družba“ veikia normaliai, o naftos produktų tiekimo į Europos Sąjungos šalis trukdžių nebuvo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()