[Žinios trumpai] Kaip Rusija dar gyva? Maskva putojasi, kad Ukrainos saugumo tarnyba bando sunaikinti Rusiją iš vidaus, naudoja itin pavojingus sintetinius narkotikus  ()

Rusijos propaganda teigia, kad ypač pavojingų sintetinių narkotikų tiekimas iš Ukrainos į Rusijos Federaciją buvo organizuojamas siekiant sunaikinti Rusiją iš vidaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo pačiu metu pajamos iš prekybos narkotikais buvo skirtos „Dešiniajam sektoriui“ ir „Azovui“ paremti.

Rusijos propagandos naujienų agentūra „RIA Novosti“ paskelbė „tyrimą“, kuriame teigiama, kad Ukraina jau aštuonerius metus tvindo Rusiją sintetiniais narkotikais. 1990-aisiais jie tapo tokie pat populiarūs kaip heroinas.

Rusijos teisėsaugos institucijose „tyrimo“ autoriams buvo pranešta, kad po 2014 metų ukrainiečiai tiekė didžiulius mefedrono ir alfa-PVP kiekius, vadinamąsias „druskas“ ir „spydus“ į Rusiją.

„Tiesą sakant, tai buvo tam tikras hibridinis karas, kuris buvo paskelbtas prieš mus, ir jis tęsiasi aštuonerius metus“, – sakė šaltinis Federalinėje narkotikų kontrolės tarnyboje.

Rusijos Federacijos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad 2014–2021 metais Rusijoje buvo sulaikyta apie 7,2 tūkst. Ukrainos piliečių, apkaltintų nusikaltimais, susijusiais su narkotikais.

Nuo „milicijos“ iki narkotikų kurjerių

Kaip pavyzdį propagandistai pateikė 35 metų iš Donecko kilusio Artiomo istoriją. 2014 metais jis tapo Liaudies milicijos savanoriu. Po kelerių metų tarnybos išėjo į pensiją. Užsidirbti civiliui buvo neįmanoma, todėl Artiomas ilgai nedvejojo socialiniame tinkle gavęs pasiūlymą dirbti narkotikų kurjeriu Rusijoje. Po trumpo interviu Luhanske Artiomas išvyko į Rusijos Federaciją, kur buvo suimtas kito pristatymo metu.

„Daugelis žmonių rado darbo skelbimus Rusijoje autobusuose, parduotuvėse, traukinių stotyse ar internete, – rašo „RIA Novosti“. – Žadėtas atlyginimas pagal Ukrainos standartus buvo gana didelis.“

Propagandistų kalbinti Ukrainos kaliniai teigia, kad į nelegalų verslą juos įtraukė Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) agentai.

„Artiomas iš Donecko sako, kad per interviu Luhanske verbuotojas parodė jam SBU pažymėjimą ir pasakė, kad jis ieško narkotikų kurjerių dirbti Rusijoje“, – rašo agentūra, nepatikslindama, kad nuo 2014 metų Luhanskas buvo kontroliuojamas Rusijos Federacijos.

 

Rusijos specialiosios tarnybos pranešė, kad 2019 metais Belgorodo srityje buvo sulaikyta 62 kg narkotikų, iš jų 7 kg sintetinių narkotikų. 2020 metais – jau 534 kg, iš kurių daugiau nei pusė (343 kg) yra sintetiniai narkotikai. 2021 metais šis skaičius padvigubėjo, o sintetinių narkotikų dalis išaugo iki daugiau nei 75 proc. arba 867 kg.

Pinigai „dešiniajam sektoriui“

Specialiosios tarnybos teigia, kad pajamos į Ukrainą atkeliavo per QIWI pinigines, mokėjimus kriptovaliuta ir banko pavedimais. Tuo pat metu Ukrainos saugumo tarnyba užmerkė akis į narkotikų platintojų verbavimą, mainais gaudama dalį pajamų.

„Pinigai buvo panaudoti dešiniųjų radikalių struktūrų, tokių kaip „Dešinysis sektorius“ ir „Azovas“, finansavimui“, – pažymi „RIA Novosti“.

 

„Tačiau kuratorių darbotvarkėje buvo kai kas daugiau nei tiesiog superpelno gavimas. Jų tikslas buvo užtikrinti, kad jaunimas Rusijoje „užspringtų nuo narkotikų“. Buvo žinoma, kad vyriausybės, vykdydamos savo politinę darbotvarkę, užtvindė kitas šalis narkotikais.“

Kuo dar „RIA Novosti“ apkaltino Ukrainą?

Pavasarį propagandistai išplatino vaizdo įrašą, kuriame teigiama, kad Ukrainos kariai naudoja juodąją magiją.

Balandžio mėnesį FSB paskelbė, kad ukrainiečiai ruošia propagandisto Vladimiro Solovjovo nužudymą. Rusijos žvalgybos tarnyba teigė, kad sulaikytos grupuotės nariai tariamai veikė pagal SBU nurodymus ir juos prižiūrėjo CŽV.

Tuo pačiu metu įtariamieji sulaikymo metu aptiko narkotinių medžiagų, nupjautą pistoletą ir daugiau nei tūkstantį šovinių. Ši tema ilgam pateko ir į „RIA Novosti“ naujienų dienotvarkę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(8)
(-5)

Komentarai ()