[Žinios trumpai] Europa netrukus gali turėti naują valstybę – atsiskirti norintis regionas pradeda naują nepriklausomybės referendumo kampaniją  ()

Europos žemėlapis gali pasipildyti nauja valstybe – pradedama nepriklausomybės referendumo kampanija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon antradienį pradeda kampaniją dėl antrojo nepriklausomybės referendumo, teigdama, kad Škotijai būtų ekonomiškai geriau už Jungtinės Karalystės ribų.

Sturgeon, vadovaujanti Škotijos nacionalinei partijai ir decentralizuotai Škotijos vyriausybei, sako, kad išleis pirmąjį iš daugybės dokumentų, kuriuose bus išdėstytas nepriklausomybės reikalavimas.

Škotija atmetė nepriklausomybę 2014 m. referendume, kai 55% rinkėjų pareiškė norintys likti Jungtinės Karalystės dalimi. JK ministro pirmininko Boriso Johnsono vyriausybė nepritaria naujam balsavimui dėl nepriklausomybės ir teigia, kad per šį balsavimą šis klausimas buvo išspręstas.

Tačiau Sturgeon teigia, kad nuo to laiko politinis kraštovaizdis pasikeitė, o svarbiausia dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos – politikai, kuriai priešinasi dauguma Škotijos gyventojų.

 

„Jei 2014-aisiais būtume žinoję viską, ką dabar žinome apie JK tuometinį kelią, neabejoju, kad Škotija tuomet būtų balsavusi už“, – interviu BBC sakė Sturgeon.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(1)
(56)

Komentarai ()