Kremlius pripažino: sankcijos visiškai palaidos „Nord Stream“ – skubiai prašo jas atšaukti  (3)

Peskovas mano, kad Rusija yra pasirengusi tiekti dujas per „Nord Stream“, tačiau tam Europa privalo grąžinti suremontuotas turbinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po keturis mėnesius trukusios visapusiškos Rusijos karinės invazijos į nepriklausomos Ukrainos teritoriją, šalis agresorė pripažino, kad antirusiškos sankcijos visiškai paralyžiavo „Nord Stream“ darbą.

Tai pareiškė okupacinės šalies prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas, praneša Rusijos „Interfax“.

Peskovas paminėjo, kad Rusija yra pasirengusi tiekti dujas per „Nord Stream“ pilna jėga, tačiau tam Europa privalo grąžinti suremontuotas turbinas.

„Technologiniu požiūriu šio dujotiekio mechaninė infrastruktūra kenčia dėl Europos Sąjungos sankcijų. Siurbimo pajėgumai, būtent turbinos, turi būti kapitaliai suremontuotos. Europiečiai negrąžina turbinų į savo vietą. Tai yra priežastis, dėl kurios tiesiog nėra kaip tiekti dujas. Tai žmogaus sukelta krizė. Ją sukūrė ES rankos“, – sakė Peskovas.

Peskovas mano, kad nepaisant sankcijų, Europa „turėtų“ atiduoti turbinas Rusijos Federacijai.

„Europiečiai turi grąžinti tą pačią geležį ir taisyti geležį pagal savo įsipareigojimus“, – sakė Kremliaus atstovas.

Karas Ukrainoje ir „Nord Stream“

2022 m. vasario 22 d. Vokietijos kancleris Olafas Scholzas paskelbė, kad Vokietija sustabdė dujotiekio „Nord Stream 2“ sertifikavimo procesą. Anot jo, tai yra atsakas į Rusijos sprendimą pripažinti „LLR“ ir „DLR“ nepriklausomybę.

Tą pačią dieną Vokietijos klimato ir aplinkos apsaugos fondas atsisakė remti Rusijos dujotiekį „Nord Stream 2“. Jis buvo sukurtas, siekiant apeiti JAV sankcijas ir užbaigti statybas.

 

Vasario 23 dieną Jungtinės Amerikos Valstijos įvedė sankcijas „Nord Stream 2“ operatoriui, reaguodamos į Rusijos „LLR“ ir „DLR“ pripažinimą.

2022 metų vasario 24 dieną Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

Kovo 1-ąją „Nord Stream 2“ operatorius bankrutavo dėl Vakarų sankcijų, įvestų Rusijai dėl agresijos prieš Ukrainą. Bankrotą patvirtino Šveicarijos Zugo kantono, kuriame buvo įregistruota „Nord Stream 2 AG“, vyriausybė.

2022 m. kovą Ukrainos GTS operatorius paragino Europą sumažinti dujų tiekimą per „Nord Stream 1“, kad būtų atitinkamai perskirstyti dujų maršrutai ir maksimaliai apkrauti Ukrainos GTS.

 

Europos GTS operatoriai palaikė Ukrainos poziciją ir sutiko prisidėti prie regiono energetinio saugumo stiprinimo.

2022 m. kovo 27 d. Ukraina paprašė Vokietijos sustabdyti „Nord Stream 1“.

2022 m. balandžio 18 d. vienos iš vokiečių žemių vadovų buvo pagautas, susitaręs su rusais dėl „Nord Stream 2“.

„Nord Stream 1“ – gamtinių dujų dujotiekis nutiestas Baltijos jūros dugnu ir jungiantis Rusiją ir Vokietiją. Dujotiekis nutiestas tranzitu per SuomijosDanijos ir Švedijos teritorijas, bet nebuvo prijungtas prie šių šalių gamtinių dujų skirstymo tinklų. Transportuojamos dujos iš Vakarų Sibiro telkinių esančių Jamalo Nencų autonominėje apygardoje (Tiumenės sritis).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai (3)