[Žinios trumpai] Ir vėl Vokietija! Slovakija neperduos Ukrainai tankų T-72M: skelbia, kas čia nutiko  ()

Nesutiko su Vokietija: Slovakija neperduoda Ukrainai tankų T-72M.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė negaus Slovakijos tankų T-72M dėl nesėkmingų derybų su Vokietija dėl „Leopard“ tiekimo.

Apie tai praneša „Business Insider“.

Vokietijos ir Slovakijos vyriausybės jau du mėnesius derasi dėl galimo tankų T-72M pakeitimo vokiškais tankais „Leopard“. Slovakija buvo pasiruošusi visus savo turimus 30 tankų T-72M perduoti Ukrainos kariuomenei ir mainais paprašė tiek pat vokiečių „Leopard“.

Bundesveras galėjo pasiūlyti Bratislavai tik 15 „Leopard 2A4“ tankų. Slovakija tokius mainus laikė nelygiaverčiais. Jiems reikia pajėgų visam tankų batalionui. Tačiau tai nereiškia, kad Ukrainos kariuomenė negaus slovakų tankų, vyksta derybos su NATO sąjungininkais. Kaip rašo autoriai, tik klausimas, kada juos gaus Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Taip pat teigiama, kad Slovakija naikintuvus MiG-29 ketina perduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, o jos oro erdvę saugos Lenkija ir Čekija. Iš viso kariuomenė yra ginkluota 9 MiG-29A ir 2 MiG-29UB.

 

Prisiminkite, kad birželio 16 dieną Slovakija Ukrainai perdavė sraigtasparnius Mi-17 ir Mi-2, taip pat sviedinius, skirtus „Grad“ sistemoms.

Anksčiau buvo pranešta, kad Ispanija yra pasirengusi perduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tankus „Leopard 2“, tačiau juos reikia taisyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()