Rusija visai neteko proto, karu grasina dar vienai Europos valstybei: „galime pradėti atvirą ginkluotą konfliktą, apsaugosime 220 000 Rusijos piliečių“  (2)

Panašu Rusijos valdžia visai neteko proto – atviru karu pradėjo grasinti dar vienai Europos valstybei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vieningosios Rusijos“ vadovas pažadėjo skubią Rusijos reakciją, jei Moldova prisijungs prie Europos Sąjungos sankcijų Rusijos Federacijai politikos.

Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas pagrasino atimti iš Moldovos dujas ir kitus svarbius Rusijos Federacijos tiekiamus išteklius, reaguodamas į Kišiniovo norą prisijungti prie antirusiškų Europos Sąjungos sankcijų. Politikas apie tai pranešė savo „Telegram“ kanale.

„Stengdamasi įtikti savo naujiems šeimininkams, nebūdama ES, Moldova pasiruošusi prisijungti prie Europos sankcijų mūsų šaliai. Tegul bando. Tada gali būti 100% tikra, kad iš mūsų negaus jokių resursų. Tegul ji mėgaujasi sankcijomis, kol neįstos į ES“, – sakė Dmitrijus Medvedevas.

Jis taip pat užsiminė, kad Rusijos Federacija yra pasirengusi prireikus pradėti atvirą ginkluotą konfliktą Padniestrėje, kad apsaugotų „apie 220 000 Rusijos piliečių“, gyvenančių Rusijos kontroliuojamoje Moldovos teritorijoje.

 

Primename, kad birželio 23 dieną Briuselyje vykusiame viršūnių susitikime ES lyderiai suteikė Moldovai ir Ukrainai kandidačių į Europos Sąjungą statusą. Po to Moldovos parlamento pirmininkas Igoris Grosu pareiškė, kad Moldova yra pasirengusi prisijungti prie ES sankcijų politikos Rusijos Federacijai.

Moldovos prezidentė Maia Sandu yra tikra, kad šalies kelias į Europos Sąjungą tęsis kelerius metus. Ko gero, tai bus ne vienos vyriausybės ar parlamento projektas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(17)
(33)

Komentarai (2)