Rusijos naikintuvas Ukrainoje pametė slaptą naujausios kartos raketą (Foto)  ()

Rusijos naikintuvas per atakas Šiaurės Ukrainoje pametė slaptą raketą „oras-oras“, teigiama socialinės žiniasklaidos „Voyennyy Osvedomitel“ pranešimuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos tarnybos Žytomyro srityje rado ir atkasė Rusijoje pagamintos vidutinio nuotolio raketos „oras-oras“ „R-77–1“, dar žinomos kaip „Izdelije 170–1“, nuolaužas.

Akivaizdu, kad viena pažangiausių Rusijos raketų buvo prarasta per mūšį Šiaurės Ukrainoje, tai turėjo nutikti dėl techninio gedimo.

„R-77–1“ (NATO pavadinimas – „AA-12B“) yra naujausios kartos sovietinių laikų aktyviuoju radaru valdomos raketos „R-77“, kurios vėliau buvo pradėtos naudoti Rusijos naikintuvuose „Su-35“.

2015 m. Rusijos karinės oro pajėgos pradėjo naudoti raketą „oras-oras“ „R-77–1“. Ji pasižymi didesniu atsparumu atsakomosioms priemonėms, jautresniu ieškikliu ir patobulinta aerodinamika.

 

Atvirų šaltinių duomenimis, „R-77–1“ yra 15 kg sunkesnė už bazinę „R-77“ / „RVV-AE“: sveria ne 175 kg, o 190 kg. Didžiausias atakos nuotolis nuo 80 km padidintas iki 110 km.

 

Be to, raketa yra šiek tiek ilgesnė – 3,71 m, o ne 3,6 m, kaip pagrindinio varianto atveju. Papildomai patobulintas raketos radaro ieškiklis ir uodegos galinė dalis, kad būtų sumažintas pasipriešinimas.

Parengta pagal „Defence Blog“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()