[Žinios trumpai] „KillNet“ giriasi ataka prieš Lietuvą: „nulaužta 70% interneto, Lietuva nebeturi ryšio su likusiu pasauliu, dabar čia blogiau nei Kaliningrade“  (9)

Rusijos hakerių grupė „KillNet“ didžiuojasi savo ataka prieš Lietuvos interneto svetaines ir teigia, kad ji buvo ypatingai sėkminga. Ir bus tęsiama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuva kibernetinių „KillNet“ atakų sulaukia dėl draudimo per savo teritoriją gabenti sankcijomis suvaržytą krovinį į Kaliningradą. „KillNet“ pažadėjo už tai atkeršyti. Manoma, kad ši hakerių grupė gali būti susijusi su Rusijos žvalgybos institucijomis.

„KillNet“ giriasi, kad vos per 39 valandas nuo pasaulinio tinklo atkirto 70 % lietuviškos interneto infrastruktūros. „Šiuo metu sąlygos Lietuvoje yra liūdnesnės nei Kaliningrade. Mes tęsime savo pažadus“, netyčia apie blogą gyvenimą Rusijos eksklave užsiminė „KillNet“.

„KillNet“ teigia, kad atjungia svetaines nuo pasaulinė infrastruktūros - blokada už „blokadą“. Mat Rusijos propagandos kanalai meluoja apie Lietuvos esą vykdomą Kaliningrado blokadą, nors neleidžiamas tik kai kurių krovinių pervežimas per Lietuvos teritoriją. „KillNet“ teigia, kad dėl to daugybė lietuviškų svetainių (kažkaip, 70 %) nėra pasiekiamos iš už Lietuvos ribų. Be to, teigiama, kad komunikacijos priemonės yra prieinamos tik šalies viduje. „Taigi, mes trikdome Lietuvos tinklų bendravimą su likusiu pasauliu“, teigia „KillNet“.

 

Lietuvoje pranešama apie paprastas „DDoS“ atakas. Dėl jų tinklų operatoriai kartais renkasi atjungti svetaines, bet vėliau jos grįžta. Gynybos ministro pavaduotojas Margiris Abukevičius teigia, kad pagrindiniai programišių taikiniai - valstybinės institucijos, transporto sektorius ir žiniasklaida. „KillNet“ giriasi, kad sugriovė 4 šalies oro uostų svetaines.

Šias atakas Lietuva vertina rimtai. „KillNet“ teigia, kad jos tęsis tol, kol bus atšaukta „Kaliningrado blokada“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(42)
(-28)

Komentarai (9)