[Žinios trumpai] Kremlius panikuoja: A. Lukašenka pasiruošęs išduoti Putiną pasitaikius pirmai progai, Vakarams tereikia sudaryti tam patogias sąlygas  (4)

Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka ieško galimybių „atsiplėšti“ nuo Rusijos kolegos Vladimiro Putino, mano Julija Latynina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos karių invazijos į Ukrainą rizika šiandien yra minimali. Be to, apsišaukėlis prezidentas Aleksandras Lukašenka yra pasirengęs bet kurią akimirką mesti Kremlių. Tokią nuomonę interviu televizijos kanalui „Ukraina 24“ išsakė rusų žurnalistė ir rašytoja Julija Latynina.

„Nemanau, kad A. Lukašenka prisijungs šioje karo stadijoje, jei per 4 mėnesius nenusprendė, kad padės strategiškai pralaimėjusiam Putinui, kai lūžis jau akivaizdus ir pažymėtas“, – sakė A. Latynina. Ji įsitikinusi, kad Lukašenka bet kurią akimirką gali atsiplėšti nuo Putino, jei tik pajus teigiamus signalus iš Vakarų.

„Putiną apėmė panika, nes Lukašenka kelia kainą. Putino sukelta grūdų krizė... Buvo aptarti planai, kad Ukrainos grūdai per Baltarusiją keliaus į Lietuvą, o ten į uostus... Lukašenka buvo pasiruošęs. Bet mainais prašytų sankcijų atšaukimo „Uralkaliui“ ir tai yra gana pagrįstas pasiūlymas... Kiek suprantu, tiek Lietuva, tiek Kyjivas jį atmetė. O paskui Lukašenka pasiūlė Baltarusijai būti perkrovimo baze be jokių sąlygų. Vertimas - „Esu pasiruošęs atitrūkti nuo Putino, duokite man bent šiaudą, už kurio galėčiau griebti“, – įžvalgomis dalinosi žurnalistė.

Ji mano, kad pastaruoju metu Rusijos strateginės aviacijos iš Baltarusijos teritorijos įvykdyti raketų smūgiai yra susiję su šiais procesais. Putinas puikiai žino, kad A. Lukašenka pasiruošęs jį mesti. Šių išpuolių tikslas – išprovokuoti Kyjivą atsakomajam smūgiui, siekiant nutraukti galimus susitarimus tarp Ukrainos ir Baltarusijos už Maskvos nugaros. „Manau, kad nei Putinas, nei Lukašenka to nesulauks“, – savo pasitikėjimą išreiškė Latynina.

 

Pranešama, kad Putinas pradeda pykti ant Lukašenkos, kad šis neįtraukia Baltarusijos į karą su Ukraina. Tačiau manoma, kad tai nėra pasirinkimas - karas Baltarusijai ir ypač jos diktatoriui būtų pražūtingas. Greičiausiai tokio įsakymo sulaukusios Baltarusijos pajėgos galiausiai pasuktų į Minską.

(69)
(1)
(68)

Komentarai (4)