FSB daro beprotiškus dalykus: iš ligoninės ištempė merdintį Sibiro mokslininką ir išvežė į kalėjimą - ištvėrė vos 2 dienas  ()

Sibire gyvenantis spektrinių vaizdų mokslininkas, kovojantis su vėlyvos stadijos vėžiu, buvo suimtas ligoninėje ir nuvežtas į Maskvą dėl kaltinimų išdavyste, ketvirtadienį pranešė naujienų svetainė „Tayga.info“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-04 FSB daro beprotiškus dalykus: iš ligoninės ištempė merdintį Sibiro mokslininką ir išvežė į kalėjimą - ištvėrė vos 2 dienas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis po dviejų dienų areštinėje mirė.

Dmitrijus Kolkeris, mokslų daktaras, vadovavo Novosibirsko valstybinio universiteto kvantinių optinių technologijų laboratorijai, kuri bendradarbiauja su Vokietijos Maxo Borno institutu ir Prancūzijos nacionaliniu metrologijos institutu.

„Jie iš privačios ligoninės išvežė sergantį vyrą, kuris praktiškai merdėjo ir buvo maitinamas per venos zondą“, – „tayga.info“ pasakojo jo sūnus Maksimas Kolkeris.

Jis sakė, kad 54 metų Kolkeris buvo apkaltintas valstybės paslapčių pasidalijimu su Kinija.

Buvo žinoma, kad Kolkeris Kinijos universitete skaitė paskaitas apie lazerinę spektroskopiją ir lazerinį vaizdavimą, aptikimą ir nuotolio nustatymą (LIDAR).

„Visur su juo buvo FSB pareigūnas, kuris skrido su juo į Kiniją ir uždraudė jam kalbėti angliškai ir skaityti paskaitą anglų kalba“, – sakė Maksimas Kolkeris, turėdamas omenyje Federalinės saugumo tarnybos darbuotoją.

Novosibirsko Soveckio apygardos teismas penktadienį nurodė Kolkeriui skirti kardomąjį kalinimą iki rugpjūčio 29 d., pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

Jei Kolkeris būtų pripažintas kaltu dėl valstybės išdavystės, jam grėstų iki 20 metų kalėjimo.

Tačiau Kolkerio šeima išreiškė baimę, kad jis gali neišgyventi savo įkalinimo. Jų baimės pasitvirtino.

Sekmadienį Maksimas Kolkeris ir jo sesuo Alina Mironova pranešė apie Kolkerio mirtį šeštadienį 2.40 val. kardomajame kalinime.

 

Jo mirties priežastis nebuvo nurodyta, tačiau Mironova anksčiau teigė, kad Kolkeris sirgo IV stadijos kasos vėžiu.

„Jie net neleido šeimai atsisveikinti“, – pridūrė Maksimas Kolkeris.

Anot „tayga.info“, Kolkeris buvo nuskraidintas laukti teismo į liūdnai pagarsėjusį Maskvos Lefortovo kalėjimą.

Sulaikius mokslininką buvo atliktos kratos jo šeimos bute, kur saugumo agentai konfiskavo jo įrangą.

Kolkeris buvo paskutinis iš Rusijos mokslininkų, akademikų ir žurnalistų, kurie pastaraisiais metais buvo įtariami valstybės paslapčių perdavimu užsienio valstybėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(8)
(-1)

Komentarai ()