[Žinios trumpai] Turkija spjovė Rusijai į veidą: vogtus grūdus gabenęs rusų laivas sulaikytas, laukiama sprendimo dėl krovinio likimo  ()

Vasilijaus Bodnaro teigimu, priešais uosto įplauką stovi laivas „Žibek Zholy“, atplaukęs iš okupuoto Berdjansko. Jo likimas turėtų paaiškėti pirmadienį, liepos 4 d.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-04 [Žinios trumpai] Turkija spjovė Rusijai į veidą: vogtus grūdus gabenęs rusų laivas sulaikytas, laukiama sprendimo dėl krovinio likimo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos muitinė sulaikė su Rusijos vėliava plaukiojantį krovininį laivą „Žibek Zholy“, kuris į Karasu miestą atplaukė su grūdų kroviniu iš okupuoto Berdjansko. Tai pranešė „Reuters“, remdamasi Ukrainos ambasadoriumi Turkijoje Vasilijumi Bodnaru.

„Mes visapusiškai bendradarbiaujame. Šiuo metu laivas yra prie įplaukos į uostą, jį sulaikė Turkijos muitinė", – leidinį citavo Bodnaras.

Anot jo, laivo likimas turėtų būti sprendžiamas pirmadienį, liepos 4 dieną, vyksiančiame posėdyje. Kaip pabrėžė Bodnaras, Ukraina tikisi nelegaliai rusų eksportuotų grūdų konfiskavimo, taip pat „Žibek Zholy“ arešto.

„Tikiuosi, kad laivas bus areštuotas, o turtas konfiskuotas, o visi, dalyvaujantys šiame sandoryje, bus patraukti atsakomybėn“, – pabrėžė diplomatas.

Jis pažymėjo, kad Ukrainos Generalinės prokuratūros prašymas jau pateiktas Turkijos pusei.

Anot Bodnaro, situaciją su sausakrūviu laivu galima laikyti ypatinga, nes „Žibek Zholy“ yra pirmasis laivas atvykęs iš okupuoto Berdjansko uosto su grūdu kroviniu, o paskui bandęs įplaukti į Turkijos uostą.

„Reuters“ taip pat patvirtino, kad jie asmeniškai matė laivą, prišvartuotą maždaug 1 km atstumu nuo kranto už uosto, „be jokių aiškių judėjimo ženklų laive ar šalia esančiuose laivuose“.

 

Sausas krovininis laivas priklauso Kazachstano įmonei iš Nur Sultanp miesto, tačiau plaukioja su Rusijos Federacijos vėliava.

Prisimename, kad laivas „Žibek Zholy“ liepos 1 d. įplaukė į Turkijos Karasu uostą. Birželio 30 d. iš okupuoto Berdjansko išvykusio sausakrūvio laive yra 7 tūkst. tonų grūdų. Ukrainos pusė nedelsdama kreipėsi į Ankarą su prašymu imtis atitinkamų priemonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)

Komentarai ()