[Žinios trumpai] Rusija skubiai priima pavojingą įstatymą - vyriausybė gaus ypatingą galią, prasidės naujas karo etapas  ()

Naujas įstatymo projektas leis Rusijos valdžios institucijoms aktyvuoti mobilizacines lėšas ekonomikoje, net neskelbiant mobilizacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Valstybės Dūma per pirmąjį svarstymą balsavo už įstatymo projektą dėl „ypatingų ekonominių priemonių“, skirtų mobilizacinėms lėšoms atnaujinti. Apie tai rašoma neseniai paskelbtoje britų žvalgybos ataskaitoje. Iš esmės, tai gali tapti savotišku karo ekonomikos įvedimu.

Liepos 5 d. Valstybės Dūma per pirmąjį svarstymą balsavo už Vyriausybės įstatymą dėl specialiųjų ekonominių priemonių. Kaip pažymima britų žvalgybos, tikėtina, kad įstatymų pakeitimai vyriausybei suteiks:

  • ypatingą galią darbo santykiams reguliuoti;
  • mobilizacinių lėšų atkūrimo galimybę;
  • išleisti turtą iš valstybės rezervo.

Įstatymo projektas turėtų leisti Kremliui įvesti ekonomines priemones, skirtas remti vadinamąją „specialiąją karinę operaciją“, oficialiai neskelbiant mobilizacijos, kuri Rusijoje tebėra opi tema. Taip Rusija gali ir toliau nepripažinti, kad dalyvauja kare arba negali nugalėti Ukrainos.

 

Liepos 6 d. RF ginkluotosios pajėgos tęsė masinius apšaudymus palei fronto liniją, tačiau pažanga buvo nedidelė. Pastarųjų savaičių mūšiuose dalyvavę rusų daliniai, greičiausiai, nebus pergrupuojami, nes patyrė per daug nuostolių. Rusija kalba apie pertrauką „specialiojoje karinėje operacijoje“, todėl artimiausias kelias dienas didelio veiksmo fronte nesitikima. Bent jau iš Rusijos pusės. 

(5)
(9)
(-4)

Komentarai ()