[Žinios trumpai] G-20 susitikimo fiasko: atmosfera labai įtempta, Lavrovas parodė rusišką požiūrį į pasaulį  ()

Didžiojo dvidešimtuko (G-20) užsienio reikalų ministrai penktadienio susitikime Indonezijoje nesugebėjo susitarti dėl bendros pozicijos dėl Rusijos karo Ukrainoje, taip pat dėl priemonių kovai su jo pasekmėmis. Apie tai praneša „Associated Press“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Diplomatai iš didžiausių ir turtingiausių besivystančių pasaulio šalių nerado bendros kalbos apie karą Ukrainoje ir būdų, kaip kovoti su jo pasauliniais padariniais. Atsižvelgiant į tai, bendradarbiavimo perspektyvos būsimame forume gali būti laikomos neaiškiomis", - teigiama pranešime.

Pažymima, kad renginio atmosfera buvo įtempta. Padėtį apsunkino JAV valstybės sekretoriaus Anthony Blinkeno ir Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo vienas kitam parodyta nepagarba. Be to, Lavrovas įžūliai demonstravo nepagarbą susitikimo dalyviams. Jis du kartus leido sau pasišalinti iš susitikimo: per atidarymą, kurį surengė Vokietijos užsienio reikalų ministras A. Berokas, o taip pat prieš Ukrainos užsienio reikalų ministro Dmitrijaus Kulebos kalbą.

 

Didžiojo dvidešimtuko (G-20) užsienio reikalų ministrai penktadienį pradėjo susitikimą Indonezijoje, kur pirmą kartą nuo karo Ukrainoje pradžios kartu dalyvauja JAV ir Rusijos kolegos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(8)
(-2)

Komentarai ()